Издвајамо Регион

ХРВАТСКИ БРАНИТЕЉ СЕ ПОЈАВИО У ЗВЕЗДИНОЈ МАЈИЦИ НА ГЕЈ ПАРАДИ И ПОРУЧИО: Ми имамо проблем са собом (ФОТО)

У Сплиту је без инцидената одржана 9. Парада поноса, а међу учесницима, којих је било највише до сада, био је и хрватски учесник рата Зоран Ерцег, који је на себи имао црвену мајицу Ватерполо клуба Црвене звезде и у рукама транспарент на којем је комбинацијом ћирилице и латинице исписано “Није лако бити различит”..

Ерцег је рекао да као грађанин Сплита има грађанску дужност да подржи људе којима су угрожена људска права, јер су и њему као инвалиду угрожена у неком другом делу људска права, преноси Далмација данас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сви људи који буду читали ову изјаву су припадници неке мањине којој су угрожена људска права. Да ли су то самохране мајке, деца без родитељског старања…“, навео је он.

Ово је, како је Ерцег рекао, мајица момка који је бежећи од сплитских хулигана скочио у море.

„Ми имамо проблем са собом. Сутра ће то бити грађани Загреба, па Шибеника и то само зато што не навијају за неки други клуб“, рекао је Ерцег.

Ватерполисти Црвене звезде нападнути су у фебруару у Сплиту, уочи утакмице Јадранске лиге.

Сплитски ратни ветеран Зоран Ерцег познат је по бројним акцијама и иступима, од којих је последњи био приликом отварања споменика Фрањи Туђману у Загребу, где је викао пароле против првог хрватског председника због чега је физички нападнут, а потом и притворен, пренела је Далмација данас.

Извор: курир.рс / курир спорт