Издвајамо Регион

ИЗНЕНАДНА СМРТ МОМИРА БУЛАТОВЋА: Откривено од чега је преминуо премијер СРЈ

Некадашњи председник Црне Горе и савезни премијер Момир Булатовић преминуо је у 63. години живота

Некадашњи председник Црне Горе и савезни премијер Момир Булатовић преминуо је данас у селу Раћи, у Кучима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према незваничним информацијама, срчани удар је био кобан за Булатовића.

Момир Булатовић је био један од ретких доследних политичара на овим просторима, који се истински борио за заједништво Србије и Црне Горе. Био је први изабрани, од народа, председник Црне Горе.

Булатовић је рођен 1956. године у Београду, основну школу и гимназију похађао је у Задру, у Хрватској. Економски факултет је завршио у Подгорици, где је и магистрирао 1986. године. Докторску дисертацију из области менаџмента одбранио је на Европском универзитету у Београду 2006. године. На истом универзитету је изабран у звање редовног професора.

Објавио је више десетина научних и стручних радова из политичке економије и међународних односа. Написао је и више књига. Посљедна је Економија и демократија – држати главу изнад (Подгорица, 2011). У области публицистике, аутор је књига: Мање од игре – више од живота (1991); Црна Гора – еколошка држава (1996); Правила ћутања (2004) и Неизговорена одбрана (2006).

Био је председник Председништва СР Црне Горе од 1990. до 1992, председник Републике Црне Горе од 1993. до 1998. и председник Савезне владе Савезне републике Југославије од 1998. до 2000. године.

Оснивач је ДПС-а, СНП-а и НСС-а, а из политике се повукао 2001. године. Након бављења политиком посветио се приватном бизнису и стручном усавршавању.

 

Извор: srbijadanas.com/borba.me