Издвајамо Свет

КАТАКЛИЗМА ДОЛАЗИ СА СЕВЕРА И ПРЕТИ ЦЕЛОЈ ЕВРОПИ: Људи на крововима аутомобила по пљуску чекају помоћ! СВИ СТРЕПЕ ОД СУПЕРОЛУЈЕ (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Незапамћене кише праћене жестоким ударима громова не престају да погађају европске градове, а Британски медији упозоравају на још један талас падавина које су већ изазвале проблеме.

Снимци поплављених улица и бујице које носе аутомобиле забележене су у више британских градова, али је чини се, најгоре прошао Единбург.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Таман када се у једном тренутку учинило да се драма смирује и да се вода повлачи, стигле су нове забрињавајуће временске прогнозе.

За кратко време, услед невиђене количине кише која је пала, улице су поплављене толико да ни бројни возачи нису стигли да одреагују.

Поред колона возила заглављених у води, многи возачи нису успели на време да изађу из својих аутомобила, који су почели веома брзо да се пуне водом, па су били приморани да се попну на кровове аутомобила и тамо на киши сачекају помоћ

Количина кише која је пала у појединим деловима била је превелика да би кишни одводи могли да поднесу, тако да су биле поплављене и улице у вишим деловима градова.

Локалне власти упозоравају да ове драматичне сцене нису све што је тропска олуја „Сахарски балон“ донела.

Како се предвиђа, биће још удара јаких пљускова праћених муњама и јаком грмљавином, те су издата упозорења на поплаве.

Један од старијих становника Единбурга, у којем кише никако нису реткост, каже да не памти да му се од количине воде на улицама учионило да гледа у море. Чак, је каже, помислио да је пропустио некакав цунами.

Суперолуја „сахарски балон“ се шири на остали део европског континента, а катаклизмичке сцене данас су забележене и у Мађарској и у Пољској, где је за један дан пало кише колико падне за месец дана…

 

Извор: Курир.рс /BBC/Daily Mail