Издвајамо Србија

КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ПОД ОПСАДОМ: Хитно ОПЕРИСАН бивши министар полиције (ФОТО)

Душан Михајловић, бивши министар полиције у време полицијске акције Сабља оперисан је пре у Клиничком центру Србије на одељењу неурохирургиј.

– Душан је успешно оперисан од тумора хипофизе. На срећу ради се о доброћудном тумору, тако да ће са бившим министром бити све у најбоље реду и врло брзо ће се опоравити и вратити у своје ваљевске планине – тврди извор у Клиничком центру Србије.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Душан Михајловић (1948) је српски политичар и бивши потпредседник Владе Републике Србије задужен за унутрашње послове (2001 – 2004).

Политиком почиње да се бави почетком 1990-их, када је основао странку Нова демократија. Почетком 1994. године, након парламентарних избора у Србији, НД улази у нову Владу Србије, заједно са Социјалистичком партијом Србије и Југословенском левицом. Ова сарадња трајала је до 1997. године.

Јануара 2000. године, Нова демократија улази у коалицију ДОС и на листи те коалиције учествује на савезним изборима септембра исте године. Након пада Слободана Милошевића са власти, 5. октобра 2000. године, долази до ванредних избора за Скупштину Србије у децембру исте године. На тим изборима, ДОС осваја апсолутну већину посланичких места. 25. јануара 2001. године, Душан Михајловић ступа на дужност потпредседника Владе Републике Србије задуженог за унутрашње послове (у овом периоду није постојала функција министра унутрашњих послова, па је Михајловић обављао ту дужност као потпредседник владе). На тој функцији је остао и након атентата на председника владе Зорана Ђинђића, када је формирана нова влада на челу са Зораном Живковићем.

На дужности потпредседника владе био је до 3. марта 2004. године, односно до формирања нове Владе Србије. Душан Михајловић се исте године повлачи са места председника своје странке, која је након тога променила име у Либерали Србије.

 

Извор: srbijadanas.com/Афера