Издвајамо Србија

ЉУДИ САМО ПАДАЈУ! Телефон Хитне се УСИЈАО, ова група је највише на удару! Ако осетите ВРТОГЛАВИЦУ И ЖЕЂ, само вас ово може спасити!

Дежурна служба је имала више интервенција, а како се наводи, људи колабирају на све стране. На удару су деца и хронични болесници.

Највише се пазите топлотног удара, а ово су симптоми: убрзано дисање, убрзан пулс, повишена телесна температура, осећај слабости
сува кожа, изостанак знојења, низак крвни притисак, вртоглавица и жеђ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Особи која добије топлотни удар можете помоћи тако што ћете је склонити у хладнију просторију, раскомотити је, скинути одећу и обућу и по потреби истуширати хладном водом. За даљу негу консултовати лекара.

Како не бисте дошли у овакву ситуацију, јако је битно да током најтоплијег дела дана не излазите из куће, а ако морате, понесите флашицу воде и шешир, не преједајте се, избегавајте алкохол и кафу и што чешће се туширајте млаком водом.

Симптоми сунчанице:

јака главобоља
раст телесне температуре
сува кожа
поспаност
вртоглавица
изненадни „мрак“ пред очима
зујање у ушима
несвестица

Особи која има сунчаницу можете помоћи тако што ћете је склонити у хладнију затамњену просторију, ставити је у лежећи положај, а онда поливати водом собне температуре. Такође, препоручује се да јој дате воду у коју ћете ставити мало соли. Уколико особи није боље, позовите хитну помоћ.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Ало.рс