Издвајамо Србија

МАРКО ЈЕ У СЛАГАЛИЦИ ОСВОЈИО 50.000 ДИНАРА: Кад је изговорио коме ће поклонити награду у студију је настао МУК! (ВИДЕО)

Финална 30. емисија 114. циклуса најпопуларнијег породичног квиза Слагалица који се емитује на првом програму Радио телевизије Србије, синоћ је у виду Ивана Гавриловића, добила победника такмичења.

Међутим, према коментарима на друштвеним мрежама, као и по реакцији коју је изазвао његов чин приликом уручивања новчаних награда, победник, онај морални и људски је био другопласирани такмичар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након што је у финалној емисији Слагалице изгубио од Марко Протића, резултатом 145:334, другопласирани у овом циклусу, Марко Протић из Љубовије, одлучио је да своју награду у висини од 50.000 динара, донира у хуманитарне сврхе и то организацији Подржи живот.

– Ја бих овом приликом хтео да кажем да ћу освојену суму поклонити удружењу Подржи живот у спомен на мог покојног оца, Раденка Протића – рекао је он приликом уручења чека.

Ова његова одлука је на тренутак збунила водитељке квиза, које су се у првом тренутку нашле у чуду, да би након тога честитале Протићу на тако хуманом гесту.

Његов чин је одмах усијао друштвене мреже, па се том приликом огласио и глумац Сергеј Трифуновић, који се налази на челу организације Подржи живот.

– Господину Марку Протићу, наставнику из Љубовије, желим од срца да захвалим што је новчану награду у „Слагалици“ поклонио фондацији „Подржи живот“ – написао је Трифуновић.

Гест Марка Протића је само још један од доказа у низу да хуманост и људскост нису изумрли, као и да око нас има људи који не крију човека у себи. Овим путем честитамо Марку на освојеном другом месту у Слагалици, као и на првом у најважнијој животној игри – како бити и остати човек без обзира на све.

Извор: Блиц