Србија

МИ СМО КРИВИ ЗА ПРОПАСТ! Тачи је написао нешто због чега ће га многи ОСУДИТИ, а онда је ударио на ХАРАДИНАЈА!

Фото: Јутјуб

Пљуште оптужбе ка Харадинају и Пацолију!

Председник такозване државе Косово Хашим Тачи огласио се данас на Фејсбуку поруком у којој је директно потврдио наводе председника Србије Александра Вучића да самита у Паризу, који је требао да се одржи 2. јула ове године неће бити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тачи је на својој Фејсбук страници написао да је јуче и данас од европских партнера обавештен, да упркос бројним напорима Париски самит неће дефинитивно бити одржан, као наставак састанка у Берлину који је одржан прошле недеље. Тачи је додао да је упркос томе планиран дијалог Косова и Србије, на челу са ЕУ и јединственом француско-немачком подршком.

Dje dhe sot nga partnerët evropianë u informova se pas përpjekjeve të shumta për sukses, Samiti i Parisit, si vazhdim i…

Posted by Hashim Thaçi on Saturday, June 22, 2019

„Брзе, некоординисане и обмањујуће одлуке и поступци државних институција Републике Косова озбиљно су угрозили поштовање и подршку наших западних партнера за Косово. Сходно томе, наши међународни партнери, нажалост, данас сматрају Косово одговорним за блокирање дијалога, због неуспеха заказаног састанка у Паризу и одлагања одлуке о либерализацији визног режима за наше грађане и додао у наставку:

„Неуспех процеса који је започео у Берлину и отказивање Париског самита требало би да буде тренутак за размишљања локалних и међународних актера који воде и подржавају процес дијалога за нормализацију и помирење између Србије и Косова. Застој у дијалогу и отказивање Париског самита за обе земље, Косово и Србију, означава корак уназад за њихову европску будуц́ност. Стога позивам ЕУ и САД да не престају са својим напорима за наставак дијалога и постизање мировног споразума, написао је Тачи.

Извор: Еспресо.рс