Издвајамо Регион

Момир се борио за нашу државу када је било НАЈТЕЖЕ, а његов живот је обележила НАЈСТРАШНИЈА ЛИЧНА ТРАГЕДИЈА!

Некадашњи председник Црне Горе и савезни премијер СРЈ Момир Булатовић преминуо је данас у селу Раћи, у Кучима, а његов живот обележила је породична трагедија.

Син Момира Булатовића, Бошко, преминуо је 2008. године после кратке и тешке болести у 21. години живота. Студирао је економију и био добар кошаркаш.

Loading...

Момир Булатовић се до краја живота није мирио са том чињеницом, нити је икада преболео смрт свог наследника.

Момир Булатовић је био један од ретких доследних политичара на овим просторима, који се истински борио за заједништво Србије и Црне Горе. Био је први изабрани, од народа, председник Црне Горе.

Булатовић је рођен 1956. године у Београду, основну школу и гимназију похађао је у Задру, у Хрватској. Економски факултет је завршио у Подгорици, где је и магистрирао 1986. године. Докторску дисертацију из области менаџмента одбранио је на Европском универзитету у Београду 2006. године. На истом универзитету је изабран у звање редовног професора.

Објавио је више десетина научних и стручних радова из политичке економије и међународних односа. Написао је и више књига. Посљедна је Економија и демократија – држати главу изнад (Подгорица, 2011). У области публицистике, аутор је књига: Мање од игре – више од живота (1991); Црна Гора – еколошка држава (1996); Правила ћутања (2004) и Неизговорена одбрана (2006).

Био је председник Председништва СР Црне Горе од 1990. до 1992, председник Републике Црне Горе од 1993. до 1998. и председник Савезне владе Савезне републике Југославије од 1998. до 2000. године.

Оснивач је ДПС-а, СНП-а и НСС-а, а из политике се повукао 2001. године. Након бављења политиком посветио се приватном бизнису и стручном усавршавању.

Извор: srbijadanas.com

Loading...
loading...
loading...