loading...
Издвајамо Србија

НАСТАО МУК: Звездан Јовановић на суђењу поставио ТРИК ПИТАЊЕ које мења све што знамо о УБИСТВУ ЂИНЂИЋА!

Фото: Јутјуб

Неко у Државној безбедности је заказао и није спречио убиство премијера!

Државна безбедност могла је да спречи убиство премијера Зорана Ђинђића, али неко је у тој служби заказао – да ли с намером или због лошег рада, засад је непознато!

То произилази из признања сведока-сарадника Дејана Миленковића Багзија, који је на суђењу за побуну „црвених беретки“ признао да је био сарадник Државне безбедности! Багзију је то признање извукао Звездан Јовановић Звеки, осуђен за убиство премијера Зорана Ђинђића.

Багзи и Јовановић срели су се очи у очи у судници Специјалног суда у Београду, а „Ало!“ преноси њихов дијалог из суднице:

Опт. Звездан Јовановић: Да ли вас је извесни Љубо В. регистровао као сарадника РДБ-а?

Сведок Дејан Миленковић: Јесте.

Опт. Звездан Јовановић: Хвала.

Председник већа: Добро. Оптужени ако је, то је то питање…

Опт. Звездан Јовановић: Само, морам на основу овог питања. Да ли је, да ли сте престали да будете сарадник РДБ-а?

Сведок Дејан Миленковић: Престао сам.

Опт. Звездан Јовановић: Хвала.

Адвокат Градимир Налић, један од бранилаца Звездана Јовановића, који је пре неколико дана ослобођен оптужби за оружану побуну „црвених беретки“, изјавио је за „Ало!“ да је Багзи морао да обавести службу да се спрема атентат на премијера.

– С обзиром на то да је признао да је био сарадник Државне безбедности, Базги је требало да обавести своје надлежне о томе шта се спрема, с обзиром на то да је био припадник сурчинског, па земунског клана, и тиме спречи убиство премијера Зорана Ђинђића. Уместо да обавести службу, он је сео у камион и код „Лимеса“ покушао да убије премијера – изјавио је јуче Налић за наш лист.

Саговорник „Ало!“ каже и да би требало преиспитати ко је све од сведока-покајника у процесу за убиство премијера Зорана Ђинђића био сарадник ДБ-а.

Мађарска као тајна

У унакрсном испитивању Јовановић је претходно настојао да од Багзија сазна да ли је имао потерницу у Мађарској и да ли му је у ауту нађена дрога, као и да ли је спасен захваљујући везама у РДБ.

– Не желим да одговорим на то питање – рекао је Миленковић.

 

Извор: Даница Ћурувија/Ало

loading...