Србија

НЕ ИЗЛАЗИТЕ ИЗ КУЋЕ! Стиже нам ЕКСТРЕМНИ ТОПЛОТНИ удар! На мети је ова група људи, Хитна помоћ у приправности! ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА!

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је упозорење на велике врућине за сутра и у уторак, 1. и 2. јул – температуре ће тих дана бити између 35 и 38 степени.

– У понедељак и уторак у већини места, а у среду на југоистоку земље, веома топло са највишом дневном температуром од 35 до 38 степени – наводи се у саопштењу.

У Србији ће данас бити претежно сунчано и мало топлије, уз слаб и променљив ветар. Најнижа температура биће од 10 до 17, а највиша од 27 до 31 степена.

У Београду ће такође бити претежно сунчано и мало топлије, уз слаб ветар и јутарњу температу од око 17, а највишу од око 31 степена. Према прогнози за наредну седмицу, очекује се сунчано време, уз нагли пораст температуре изнад 35 степени почетком недеље.

Од среде, температура ће бити у постепеном паду, током дана претежно сунчано, уз локални развој облачности, а понегде се очекују краткотрајни пљускови са грмљавином.

На мети су хронични болесници, као и мала деца. Ако осетите симптоме топлотног удара или сунчанице, одмах зовите Хитну!

 

Извор: Ало.рс

Ознаке