Регион Србија

„НЕ ЗНАМ НИ ШТО ИДЕТЕ НА МОРЕ У ХРВАТСКУ“ Ведрана Рудан осула паљбу, па открила прави разлог дивљачких напада на Србе у овој земљи!

Талас напада у Хрватској који је мотивисан мржњом према Србима попримио је ове године размере епидемије.

Од Брача, Вишкова, Сплита, па до Дубровника, они за које се посумња да су српског порекла, као и сви они који би да им помогну да се одбране од нападача, бивају брутално пребијани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нажалост, осим усамљених појединаца, као што је Ивана Марковић, градоначелница Супетра, реакције хрватских званичника су више него благе, а починиоци се извлаче са условним казнама.

Како наводи позната књижевница Ведрана Рудан, ситуација у земљи је таква да су у „Хрватској сада остали само криминалци и старци“.

– Ситуација је ужасна, стање је намерно такво, хрватски политичари хушкају на Србе и шире мржњу јер немају ништа да понуде онима који су остали – наводи Руданова за „Ало!“.

А о томе шта мисли о „Србима који долазе у Хрватску или на летовање или у потрази за сезонским послом“ каже:

– Тврдим да је одлазак Срба у Хрватску на летовање или на посао исто као када би амерички туристи кренули 1943. на туристичко разгледање нацистичке Немачке. Не разумем ни што би ишли на море у Хрватску, када имају Грчку и још много прелепих земаља – завршава у свом стилу Ведрана Рудан.

 

Извор: Ало.рс