Издвајамо Србија

НЕЋЕМО СМЕТИ ДА ИЗЛАЗИМО НА УЛИЦУ! Од понедељка осим несносне врућине, стиже много гора ПОШАСТ!

Земље широм Европе бележе рекордне температуре, проглашавају ванредну ситуацију и позивају грађане да бораве у хладовини и да се расхлађују.

Тропска врелина и јако УВ зрачење обележиће почетак наредне недеље. У понедељак, уторак и среду очекује се веома топло време, са температурама које се опасно приближавају 40 степену Целзијуса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како упозорава РХМЗ, у понедељак и уторак, 1. и 2. јула, у већини крајева Србије очекује се веома топло време, са максималним темепературама од 35 до 38 степени Цезијуса.

Врело лето задржаће се у среду још на југоистоку земље, док ће остали крајеви Србије моћи да очекују извесно освежење.

Широм земље још овог викенда очекује се да вредности УВ индекса буду веома високе. Тај тренд ће се наставити и наредне недеље, а у понедељак ће нарочито да „горе“ Сјеница и Копаоник, где ће УВ индекс бити на самој граници између високог и екстремно високог.

Француска тренутно бележи највише температуре са 45,8 степени, усред европског топлотног таласа, док жива у термометру и даље расте, повећавајући опасност од смртних случајева, а стручњаци објашњавају шта се крије иза најновијих таласа врућина.

Земље широм Европе бележе рекордне температуре, проглашавају ванредну ситуацију и позивају грађане да бораве у хладовини и да се расхлађују. Топлотни талас изазвао је и изненадне поплаве и шумске пожаре, авиони остају приземљени због оштећења на пистама, а железницке шине се криве. Затварају се школе, а званичници упозоравају на лошији квалитет ваздуха.

Извор: Ало.рс/ М. И.