Србија

Нек вас не завара ТРОПСКИ ДАН У СРБИЈИ: Увече све по старом – киша, грмљавина, ОЛУЈА, а ево до када ће трајати!

Припремите се

У Србији ће данас бити сунчано и тропски топло, али и веома спарно. После подне се понегде у југозападним и западним пределима Србије очекују краћи пљускови са грмљавином. У току вечери и ноћи, јачи развој облачности прогнозира се за северне и западне пределе Војводине где ће бити услова и за грмљавинске непогоде са градом, олујним ветром и веома обилним пљусковима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најнижа температура кретаће се од 16 до 22 степена, а највиша дневна од 30 до 34 степена. У Београду ће данас такође бити веома топло и спарно, а максимална температура износиће око 32 степена, а пљускови су могући увече и у току ноћи.

Тодоровић је рекао да ће врео талас из Африке, који ће према најавама европских метеоролога, подићи температуру у појединим деловима Европу и до 40 степени Целзијуса, погодити континентални део Шпаније и југ Француске, али да неће стићи у Србију где ће температуре остати сличне овонедељним.

Како је навео, за викенд и у првој половини наредне седмице очекују се пљускови локалног карактера и максималне дневне температуре мало изнад просека за другу половину јуна, а које ће се кретати од 27 до 32 степена.

Према најавама метеоролога, овакво време, кишовито, нас очекује до 25. јуна.

Извор: Тањуг