Занимљивости Издвајамо

Невероватан случај! Рекао жени да иде да се провоза и више се није вратио, 23 године касније десило се ЧУДО

Габријел Наги је 1987. године изашао из куће једног поподнева и више се није вратио. Жена и двоје деце су године провели како би сазнали шта му се догодило, али узалуд.

Био је срећан човек. Када је отишао да се провоза, супруга је решила да му спреми вечеру, мислећи да ће ускоро да се врати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После неколико сати почела је да брине, јер јој се није јављао. Убрзо после тога полиција је објавила да је пронашла његов запаљени ауто.

Ипак, речено јој је да Габријел није пронађен у близини. Сама је кренула у потрагу за њим.

Полиција је у међувремену открила да је Габријел подигао нешто новца са рачуна око 160 км далеко од куће.

То је дало наду породици, а старији полицајац, који је преузео случај, обец́ао је да ц́е сазнати шта се догодило Габријелу. Много ресурса је потрошено у потрази, али све се више чинило да га неће пронаћи.

Полицајац је ипак налетео на нешто што га је заинтересовало. У здравственом систему Аустралије стајало је да је Габријел недавно имао операцију. Такође, променио је име у Рон Сондерс.

Рон је пронађен жив и здрав у граду који је више од 1.600 км удаљен у места у којем је Габријел живео са породицом. Полицајац је решио да га позове телефоном како би открио да ли је у питању иста особа.

Рон је објаснио да је годинама био збуњен својим животом и да му се све чинило нејасним, а онда су се договорили да се нађу.

Полицајац му је показао фотографију његове породице, а Рону је почело полако да навире сећање.

Наиме, Габријел је доживео саобраћајну незгоду и повредио је главу, због чега је заборавио већи део свог живота. Само је себе почео да зове Роном и да лута земљом.

Након сусрета са полицајцем, позвао је супругу телефоном и заказао сусрет са њом.

Тада су се загрлили и поклонио јој је велики букет цвећа.

Нажалост, Рон, тј. Габријел и даље се не сећа великог дела свог живота, али је пристао да са породицом остане у контакту.

Више од 20 година породица није знала шта је са њим, а њихова прича и даље кружи интернетом као пример веома озбиљног облика амнезије.

 

Извор: Ало.рс