Издвајамо Србија

Нови изазов „Косово је Србија“ ЗАПАЛИО МРЕЖЕ, а све је ескалирало када је Дачић узео новчаницу од 100 ДОЛАРА (ФОТО)

Фото: Инстаграм принтскрин

Косово је Србија“ – најновији је изазов на друштвеним мрежама, који подразумева да се напишу ове речи на новчаници од једног долара или пет евра, да њима нешто купите, те да их тако пустите у „етар“. Изазов је достигао неочекиване размере, када се укључио министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Овај изазов отпочео је пре неколико дана на Инстаграму, и убрзо су пратиоци почели да се одазивају, шаљући своје фотографије, на којима држе новчанице исписане речима „Косово је Србија“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када је објављена и фотографија Ивице Дачића, који је помало „варао“, имајући у виду да је користио новчаницу од сто долара, интернет је букнуо.

На питање како је чуо за овај изазов, Дачић за „Блиц“ каже да су га организатоти позвали да се придружи.

– Позвали су ме да се прикључим акцији која се води на друштвеним мрежама. Нисам имао страни новац, а ти који су ме замолили, дали су ми 100 долара да на њима напишем, што сам и урадио – на ћирилици, и потписао сам се – рекао је Ивица Дачић, додавши да то, иначе, увек и ради на ћирилици.

Он је напоменуо и да иако је за писање користио доларе, ова акција нема везе са САД, и да би речи „Косово је Србија“ написао на свакој новчаници земље која тврди супротно.

– То је наша државна политика, то стално и говорим, па што не бих и написао – закључио је министар спољних послова о изазоу „Косово је Србија“.

 

Извор: Л. Г./М.М./Блиц