Издвајамо Србија

ОТКРИВЕН ЈЕЗИВ УЗРОК ТРАГЕДИЈЕ НА БЕЖАНИЈИ: Мајка која је убила ћеркицу (3), па се бацила са 4. спрата, недавно имала спонтани

Фото: Фејсбук принтскрин

Данијела Радојичић (36) у нервном растројству убила сопствено дете и себе, а сумња се да је била у депресији јер је недавно изгубила бебу у шестом месецу трудноће

Незапамћена породична трагедија одиграла се јуче ујутро на Бежанијској коси, када је Данијела Радојичић (36) извршила самоубиство скоком са четвртог спрата породичног стана након што је претходно пререзала вене својој трогодишњој ћерки Теодори и бацила је кроз прозор.

Драма ове несрећне породице догодила се око осам сати ујутро у њиховом изнајмљеном стану у Улици Исмета Мујазиновића, а мотив убиства детета и самоубиства мајке и даље није познат. Претпоставља се да је несрећна жена била у депресији након што је недавно изгубила бебу у шестом месецу трудноће.

Пре него што је убила дете и себе, растројена жена је, како се сумња, запалила стан, из кога је почео да куља дим који је узнемирио комшилук.
Како сазнајемо, у првом тренутку комшије су помислиле да несрећна мајка бежи од пожара и да је заједно с дететом искочила кроз прозор са четвртог спрата.

– У првом тренутку су сви помисли да се мајка одлучила на очајнички потез јер је заједно с дететом бежала од ватрене стихије. Међутим, по доласку полиције откривена је стравична истина. Испоставило се да је мајка, наводно, сама изазвала пожар, као и да је непосредно после тога детету које је спавало исекла жилетом вене на рукама, а потом га бацила кроз прозор. Након тога је жиле на рукама пререзала и себи, а потом скочила кроз исти прозор. Ово су засад и даље претпоставке, а шта се тачно догодило утврдиће истрага – објаснио је извор Курира упознат са случајем.

У тренутку злочина Данијелин супруг и Теодорин отац Дејан Радојичић био је на послу, а стравичне вести затекле су га пред зградом.

– Човек је од бола и шока који је доживео остао нем. Није могао ниједну реч да каже полицији – казао је наш саговорник.

Није било пријава

Он додаје да породица Радојичић није била евидентирана у полицији.

– У полицији није пријављено насиље у породици, нити је Данијела било где регистрована као пацијент који има психичке проблеме. Она је иначе фармацеут и запослена је на ВМА, па се не искључује могућност да је у тренутку злочина била под дејством неких психоактивних супстанци или лекова које је сама себи преписала. Такође се проверава да ли је запала у депресију након недавног спонтаног побачаја и губитка бебе у шестом месецу трудноће – додаје наш саговорник.

Како сазнајемо, очевици су испричали полицији да су несрећну Данијелу видели како стоји на клима-уређају неколико секунди пре него што је скочила.

– Сведок ју је наводно чуо како виче нешто попут: „Косово је Србија! Не дамо Косово, узесте нам све! Косово је наше!“ Претпоставио је да ће жена да скочи и појурио у њен стан, али је, нажалост, она већ скочила – рекао је наш саговорник и додао да је несрећна жена пореклом с Косова.

Фото: Јутјуб

Отац жене кукао на сав глас
Мени више нико не може да помогне

На место несреће убрзо је стигао и Данијелин отац.
– Теодора, где си, сине – дозивао је ћерку очајни човек.
Његови јауци никог нису оставили равнодушним, а он није знао шта га је у тренутку снашло.
– Не може мени нико више да помогне. Склоните се од мене! – викао је потресени човек свакоме ко му је пришао, па чак и лекарима Хитне помоћи који су на позив полиције или комшија дошли. Сломљен од бола дозивао је и сина Далибора и зета Дејана.

Комшије у шоку
Ништа није указивало на трагедију

Суседи породице Радојичић с којима је Курир разговарао јуче такође су били у потпуном шоку.
– Не знам шта да вам кажем. Ту су подстанари последњих неколико година. Њен супруг је био председник кућног савета. Знамо их као фину породицу. Нису деловали да имају било каквих проблема, нити је било шта указивало на овакву трагедију. Њеног супруга смо виђали често, косио је траву испред зграде, трудио се колико је могао да нам овде буде што лепше – прича једна комшиница.

Често шетали девојчицу
Деда бринуо о њој

Очајног оца Данијеле Р. често су виђале комшије испред зграде.
– Уживао је са унучицом и потпуно га разумем кад га сад видим у овако очајном стању. Она је, чини се, била сав његов свет. И сада, када је дозива, срце ми се слама. Чула сам да су Дејан и Данијела били седам година заједно и да су имали складну везу – прича друга комшиница.

Комшија
Рекао сам јој да не скаче

Други комшија с којим смо кратко успели да поразговарамо рекао је да је осетио дим и да је изашао на терасу.
– Видео сам жену, али не и дете. Претпоставио сам да жели да се убије. Рекао сам јој да стане, да не ради то, али као да ме није чула. Пожурио сам да сиђем, да покушам да јој помогнем, али она је већ остварила своју намеру. Далеко већи шок сам доживео када сам видео и тело детета поред ње – прича потресени комшија.

Комшиница
Девојчица као да је спавала

Једна од комшиница Радојичића каже да је прошла пролазом између зграда убрзо после трагедије
– Видела сам их. Обе су биле крваве. Девојчица је давала знаке живота, изгледала је као да спава. Међутим, Данијела је преминула одмах од задобијених повреда – каже комшиница.

Фејсбук

Последњи пост
Добро дошла, Теодора

Последњи пост који је Данијела на Фејсбуку објавила био је пре више од три године и на њему је цртеж на коме пише „Добро дошла, Теодора!“ Иначе, Данијела није била активна на поменутој друштвеној мрежи или јој је профил делимично затворен. Ипак, према ранијим постовима може се закључити да је била друштвена и да је често путовала.

 

Извор: Курир.рс/Јелена Рафаиловић