Србија

ОТКРИВЕНА АЛБАНСКА ПОДМЕТАЧИНА! Наводна МИС СРБИЈЕ није СРПКИЊА, све је била ЛОШЕ смишљена ПРЕВАРА?!

Фото: Инстаграм принтскрин

Скандалозна наводна представница Србије на такмичењу за мис Слободе света у Призрену Ирина Јованка не престаје да вређа српски народ и државу.

Њен инстаграм профил већ два дана врви од објава у којима говори да би сви требало да буду слободни и покажу симбол „велике Албаније“, а како се сазнаје, квазисрпска мисица је све сем Српкиња.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Ирина Јованка, зврди да је из Новог Сада, а да живи у Аустрији. Међутим, не постоји ниједан доказ да је она у Новом Саду икада боравила. Штавише, годинама уназад сталне локације су јој Беч, Приштина, Призрен, а неретко посећује и Тирану.

Такође, поставља се питање како је квазисрпска представница на избору за мис Ирина Јованка 2016. године представљала самопрозвану државу Косово на такмичењу у Аустрији ако је српског порекла, а она се учешћем у избору са косовском лентом дичила на друштвеној мрежи. Тада је написала да је она заправо аустријанка са српским коренима.

Да су и организатори овог такмичења уплетени у превару која имаза циљ да се понизи и увреди српски народ и промовише политију Албаније, доказује и то што је главни организатор такмичења Шејпетин Зенели изјавио за медије да је у питању Српкиња из Новог Сада, али наводно није знао како је она уопште доспела на то такмичење. Ако главни организатор Зенели не зна како је једна од такмичарки доспела на избор, интересенатно је како је онда Ирина Јованка само преко његовог броја телефона коминуцира са српским медијима.

О веродостојности ње као као изабране представнице Србије на такмичењу говори и то што се на избор у Призрену пријавила, како је сама рекла, путем фејсбука.

Представница компаније „Мис Ју“ Весна Југовић уа медије каже да је шокирана безобразлуком појединаца који су криви за овакво омаловажавање Србије, те истиче да је све то масло самопрозване државе Косово.

– Очигледно да Албанци на Косову добро знају и форсирају ту паралелну моћ утицаја, бјути дипломатију и медије да се што више ушуњају и афирмишу своју непризнати државу. Наравно да ми никакве везе немамо са избором те девојке нити са тиме ко је њу послао. Наша компанија је увек размишљала о интересу наше државе и народа. Та девојка, која у ствари навија за Косово републику, сигурно није победила на неком официјалном такмичењу. У питану је неки лажни избор – каже Весна о објашњава о чему се заправо ради.

– Пошто су организатори најавили да финално вече овог такмичења у лепоти раде у Приштини на Видовдан, највероватније је да ће ова лажна мис Србије са политичким задатком највероватније победити. Молим да се убудуће ова девојка зове такозвана, самопрозвана мис Србије, јер би другачије све тио уводило у заблуду.

Како је Весна била видно потресена, поготово што је и њено име у једном тренутку доведено у питање, пошто је она једана од наших представника и узбору за мис, истакла је кардиналне грешке Ирине Јованке, као и људи који је подржавају у овом чину.

– На Иринином инстаграму се види у сторију да њој пише мис Косова. Нисам сигурна да она баш зна шта ради, али сам сигурна да знају ти који су је у Приштину послали и ти који су организовали то, сигурно наручено, интернавионално такмичење лепоте. Скоро четврт века под светским лиценцама учимо наше амбасадоре лепоте како да достојанствено представе србију у свету, увек инсистирајући на поштовању нашег грба и заставе – рекла је југовићева и додала:

– Људи, на овој девојци пише мис Косова, па одједном мис Србије. Жалосно је што је ово такмичење у аустрији снимила и подржала једна српска телевизија. На Иринином Интаграм профилу се све најбоље види. Само да нагласим, да највеће такмичење у лепоти на планети Мис Света нема представницу Косова, јер косово нема седиште у УН. То је критеријум кога се придржава председница овог највреднијег такмичења Јулија Морли – поручила је Југовићева.

 

Извор: Српски Телеграф