Здравље Издвајамо

Ова жена је ПОБЕДИЛА ТУМОР иако се враћао 4 пута! Њена исповест могла би да вам СПАСИ ЖИВОТ

Фото: Pixabay

Избацила је једну намирницу из исхране!

Да ли сте чули за Џејн Плант? Она је професорка којој је дијагностификован рак у 42. години.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када јој је постављена дијагноза, одмах је помислила да јој је каријера готова и да ће јој се живот завршити, у сваком смислу. Међутим, одлучила је да се бори. Рак се код Џејн вратио 4 пута пре него што га се отарасила потпуно.

Оно што је помногло да се Џејн реши ове грозне напасти је потпуна промена исхране и начина живота. Када је постала болесна и када јој је постављена дијагноза први пут, њен муж је радио у Кини. Почео је да прави истраживања о раку и схватио да веома мали број људи болује од њега у Кини. Открио је да они имају посебан начин исхране.

Кинези своју исхрану базирају на храни која има веома мали број масноће, а богату влакнима, која су веома битна у борби против рака дојке. Такође, Кинезине једу много млечних производа. Закључио је да је то срж проблема. Џејн је рекла да је, пре него што јој је дијагностикован рак, јела много различитих млечних производа.

Ево делића њене приче:

„Моји пријатељи и колеге из Кине слали су ми писма, разгледнице и различите биљне прозиводе.Они су помоћу њих излечили рак, а када сам видела шта су ми послали – смејала сам се. Заиста ми је било невероватно да неке од њих могу да ме заштите, или излече од рака.

Међутим, стално сам се питала: Зашто жене у Кини немају рак дојке? Морала сам ово да испитам детаљније. Потражила сам помоћ научника јер сам желела да добијем логично објашњење.

Радили смо дуго на истраживању, када је неко од нас добио идеју: „Кинези не једу млечне производе!“

Прилично смо били шокирани открићем, али смо у исто време били веома узбуђени. Коцкице су почеле да се склапају. Почела сам да размишљам о својим блиским пријатељима Кинезима, који су веровали да је млеко само за бебе. О свом колеги, који је увек љубазно одбијао моје понуде за курс из познавања сирева, као и о бројним људима који не могу да толеришу млеко.

Нисам могла да се сетим никога из Кине ко користи млечне или кравље производе како би нахранили своје бебе. Наиме, Кинези су се увек чудили нашем претераном занимању за млеко и млечне производе.

Открили смо да је млеко главни узрок свих алергија, а више од 70 одсто светске популације не може да свари млечни шећер, лактозу. Пре него што ми је постављена дијагноза рака дојке, конзумирала сам доста млечних производа; јогурт, обрано млеко, и немасни сир, а то је био мој главни извор протеина.

Током хемотерапије коју сам добила за пети пут када ми се вратио рак, морала сам да конзумирам и органски јогурт како би помогао варење и подржао развојдобрих бактерија у цревима. Ипак, открила сам да је 1989. године, јогурт повезиван са раком јајника. Др Даниел Крејмер са Харварда прегледао је стотине жена са раком јајника и осмислио своју исхрану.

Због тога сам одустала од млечних производа у потпуности, укључујуц́и млеко, јогурт, маслац, и све врсте млечних производа. Одједном, открила сам да су бројни производи које свакодневно користимо, као што колачи, кекс, супа из кесице, соје, маслина и сунцокретовог уља, маргарина, препуни млечних производа у неком облику. Предложила сам доктору ову дијету, и за само неколико дана, моја кврга се смањила!

После две недење, завршила сам хемотерапију и нисам користила ништа од млечних производа. Кврга је почела да ме сврби, затим је омекшала, а онда се смањила. Шест недеља без млечних производа, почела сам практиковање медитације за један сат дневно, и из ведра неба, осетила сам да ми је кврга нестала. Питала сам мужа да ми помогне, али ни он није био у стању да нађе ништа. У болници су ми касније исто рекли. Нису могли да нађу квргу.

Специјалиста је био запањен овим откриц́ем, али када сам објаснила свој третман, он је био прилично скептичан. Ипак, данас, чуо сам да он користи мапе смртности од рака у својим предавањима, па чак и саветује пацијентима да избегавају млечне производе. Са ове тачке гледишта, разумем однос између рака дојке и млечних производа као што сам схватила везу између рака плућа и пушења.

Чврсто верујем да је моје откриће помогло да излечим рак дојке, да одржаваравнотежу мог хормоналног система, као и здравље мојих груди. Можда ће вам бити тешко да поверујете да таква природна супстанца као млеко заправо може довести до таквих здравствених проблема, али не заборавите да сам живи доказ за то,“ испричала је Џејн.

Извор: Ало