Регион

ПАКЛЕНО У АЛБАНИЈИ: Војска на улицама Тиране! Размилели се КОМАНДОСИ, почели избори! Атмосфера – НА ИВИЦИ РАТА! (ВИДЕО)

У Албанији је јутрос почело гласање бирача у оквиру локалних избора, који се одржавају у овој земљи у атмосфери напетог политичког конфликта, са опозицијом која бојкотује изборе.

Бирачи гласају како би изабрали представнике власти који ће бити на челу 61 округа у наредне четири године, јавио је АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прелиминарни резултати се не очекују пре понедељка. Мере безбедности су због избора посебно појачане. Припадници албанске војне јединице „командоси“ од јуче брину о безбедности страних амбасада у Тирани, преноси МИА.

Албански командоси су задужени за безбедност 84 важна објеката и они ће заменити око 300 полицајаца који у уобичајеним околностима обезбеђују те објекте.

– Укупно 7. 779 полицајаца ће бити ангажовано на локалним изборима у Албанији. Они ће имати на располагању возила, као и адекватну опрему за комуникацију. Њима ће помагати 1.450 припадника других полицијских сектора, као и припадници граничне полиције – изјавио је директор албанског Бироа за јавну безбедност Алберт Дервишај.

Истовремено око 5. 000 припадника специјалне јединице за брзе интервенције биће у приправности. Локални избори одржавају се након што их је пре три недеље одложио албански председник Илир Мета и то због неучествовања опозиције, али и страха од грађанских сукоба.

Међутим, премијер Еди Рама, лидер владајуће Социјалситичке партије, одлуку председника оценио је неуставном и поручио да ће избори бити одржани у заказаном термину.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг