Издвајамо Србија

ПАЛЕ СЕ ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМИ! Ноћас стиже УЛТИМАТИВНА ОЛУЈА! Громови ће уништити један део Србије!

Фото: Pixabay.com

Упркос тропским температурама које нас очекују у току дана, већ поподне на југозападу и западу очекује се развој облачности.

Ређе појаве пљускова са грмљавином биће само увертира у невреме које нам вечерас следи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Током ноћи субота на недељу у деловима Војводине очекује се веома снажна облачност са обилним пљусковима и грмљавином, при чему ће бити услова и за грмљавинске непогоде са градом, олујним ветром и веома обилним пљусковима. У тим пределима би локално у веома кратком временском интервалу могло да падне преко 30, па и 40 литара кише по квадратном метру“, упозорава метеоролог Ђорђе Ђурић.

Ноћ ће бити бурна нарочито у Бачкој.

„Бачка ће највише бити на удару, евентуално и западни Срем. Критично је подручје уз границу са Хрватском, пошто ће снажне олује погодити Славонију и делимично се пребацити на Бачку. Оне могу захватити и делове Баната и западне и северне делове Срема. Што се тиче Београда, ту ће остати сунчано време“, објашњава Ђурић.

У недељу ће остати врло нестабилно.

„Сутра треба очекивати пљускове са грмљавином у Србији, с тим што ће на југу и југоистоку преподне бити сунчано. Услови ће бити повећани за грмљавинске непогоде, град и олујни ветар и очекује се постепени пад темепературе након продора хладног фронта. Но, то се не односи на целу Србију. Док ће температуре широм земље сутра бити од 30 до 34 степена, у Београду 32, захлађење ће ухватити само неке крајеве, те ће тако на пример температуре током дана у Подрињу пасти на око 24 степена. Истовремено, лето се задржава на истоку и југоистоку земље, са тропским врућинама, које ће у Нишу износити и до 34 степена Целзијуса“, каже Ђурић.

Због најављених непогода, на подручју Бачке и Баната сутра ће на снази бити црвени метеоаларм.

Фото: Принтскрин/РХМЗ

У понедељак ће време бити пријатније, али спарно због повећане влаге. Температура неће прећи 30 подеок, али поподне ће се опет створити услови за пљускове са грмљавином. Уторак слично време уз пораст температуре, док се лето враћа у среду, са температурама преко 30 степени.

 

Извор: Курир.рс/Телеграф