Издвајамо Регион

ПАНИКА У ПОДГОРИЦИ! Снимљен крокодил који слободно шета улицом (ФОТО)

Pixabay.com

Читатељка портала црногорске агенције МИНА послала је редакцији фотографију животиње коју је видела у подгоричком насељу у близини брда Горица, а која јако подсећа на крокодила.

Како преноси РТЦГ, она је животињу гледала претходна два дана на путу до посла, између зграда. Како је објаснила, животиња је дугачка око 30 центиметара и подсећа на врсту мањег крокодила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Први пут сам је видела у четвртак на путу према послу, када је искочила испред аутомобила. Иста ситуација поновила се јутрос. Важно је да неко објасни о којој животињи се ради, јер се појављује два пута у насељеном месту“, казала је грађанка која је желела да остане анонимна.

Budući da smo poznati po znatiželji, nakon nevjerovatne informacije da Goricom tumara krokodil, naše koleginice Marija…

Posted by Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore on Friday, June 7, 2019

Стручњаци кажу да је посреди врста сивог гуштера, карактеристичног за наше поднебље.

„Посреди је старија форма врсте сивог гуштера, боље физиологије стања, добро ухрањен, који је карактеристичан за наше поднебље и није опасан“, казао је професор биологије Томислав Томовић за портал „Антена М“.

С друге стране, Центар за заштиту и проучавање птица Црне Горе саопштио је на својој страници на Фејсбуку да није у питању никаква животиња слична крокодилу, већ да је реч о обичној гуменој играчки.

 

Извор: rs.sputniknews.com