Издвајамо Русија

ПОЧИЊЕ СВЕОПШТИ НАПАД НА РУСИЈУ! Генерал Конашенков хитно упозорио Путина и грађане своје земље

Фото: Јутјуб

Стране државе припремају информационе нападе на команду Оружаних снага Русије на свим нивоима, изјавио је начелник Одељења за информисање и медије Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

Фото: Јутјуб

Говорећи на округлом столу на Међународном војно-техничком форуму „Армија 2019“, генерал је навео да „како улога Русије у свету јача, напади на Војску Русије и на војно руководство само ће се појачавати“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У најскорије време очекује се појачавање информационог притиска против представника руководства Војске Русије на свим нивоима — од командовања формација, јединица, родова и видова трупа, до директног војно-политичког руководства“, нагласио је Конашенков.

Према његовим речима, Министарство одбране је посвећено „праведном и отвореном раду“, али „они који буду користили прљаве методе информационе борбе против нас — требало би да знају да њихови поступци неће остати без адекватног одговора“.

Министарство одбране Русије објаснило је да „одређене државе“, преко одређених медија, „спроводе координисани рад на дискредитацији руских политичара и јавних личности, као и бизнисмена, новинара и блогера“.

„Врши се континуирано прикупљање и опширна анализа информација — пре свега личних“, рекао је Конашенков.

Он је навео да је примећен повећани информациони притисак усмерен на дискредитацију делатности руске војске.

„Историјски гледано, руска војска је кичма руског друштва. Свакако, не одговара свима то што је руско друштво уверено у борбену готовост и у борбену способност своје војске. Мора се признати да се, у последњих неколико година, повећава информациони притисак да се дискредитује сав тај огроман посао који се обавља на јачању војске Русије“, објаснио је Конашенков.

Он је саопштио да је „систем масовних информација и комуникација постао област веома озбиљне конфронтације“.

„Штавише, информација је, у вештим рукама и са одговарајућим ресурсима, претворена у моћно и деструктивно оружје. Против наше земље, а посебно против наших Оружаних снага, координисано и истовремено, у неколико области, реализује се низ активности: информационо-пропагандне активности, развијање информационо-психолошког утицаја и изазивање информационог супротстављања“, нагласио је генерал.

Конашенков је навео да се број сајбер-напада на информационе ресурсе Министарства одбране повећао за 60 одсто у последњих шест година. Према његовим речима, број напада се, у просеку, годишње повећава за 12 одсто.

Он је рекао и да је у протеклих седам година Министарство одбране одбило више од 25.000 сајбер-напада на своје информационе ресурсе.

Конашенков је објаснио да америчка Агенција за глобалне медије улаже десетине милиона долара годишње како би дискредитовала руску политику у земљама бившег СССР-а, укључујући ту и Грузију, Молдавију и Украјину, и то све преко медија.

„Као пример тога како се из једног центра координише субверзивни рад у медијској сфери можемо навести и активност америчке Агенције за глобалне медије. Према званичним информацијама, ова Владина организација, са буџетом од најмање 800 милиона долара годишње, треба да преноси такозване ’истините информације‘ људима у целом свету, и то као ’подршку демократије и слободе‘. Заправо, један од главних задатака агенције је дискредитовање руске политике међу становништвом Русије и међу становништвом бивших совјетских република“, рекао је Конашенков.

„За финансирање медија под контролом ове агенције, ’Гласа Америке‘ и ’Радио Европе‘ (који је познат и као ’Радио Слободна Европа‘), само у земљама ЗНД годишње се троши на десетине милиона долара“, истакао је генерал.

Он је навео да се на реализацију ових циљева само у Русији троши више од 14 милиона долара годишње, а у Грузији, Молдавији и Украјини више од 20 милиона долара.

Према његовим речима, кроз дипломатске мисије у земљама ЗНД, пружа се сва могућа помоћ локалним невладиним организацијама и финансирају се медији који себе називају „независнима“, али промовишу западне ставове.

Међународни војно-технички форум „Армија 2019“ одржава се од 25. до 30. јуна у подмосковском парку „Патриот“, на аеродрому „Кубинко“ и на полигону „Алабино“.

Новинска агенција „Русија севодња“ је званична информативна агенција форума „Армија 2019“, а међународна агенција и радио Спутњик је међународни информативни партнер форума.

Извор: rs.sputniknews.com