Издвајамо Србија

ПОТОП У БЕОГРАДУ: Стравична олујна киша носи све пред собом! Реке теку улицама! (ВИДЕО/ФОТО)

Фото: Твитер принтскрин

Након што су обилни пљускови са грмљавином, јаким ветром и градом захватили већи део Србије, невреме се преселило у главни град.

У Београду је одједном почела жестока провала облака. Олуја је била очекивана и најављивана, поготово што су у току удари града у Банату и Шумадији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У готово свим деловима Београда почели су јаки пљускови понегде праћени градом, Радничка улица је поплављена, а трамвајски саобраћај је обустављен.

Пљускови са грмљавином и градом погодили су и Звездару, Миријево, Дорћол (погодио га град), Нови Београд… У појединим деловима претонице кратко је падао град.

Поплављене су многе гараже, али и улази у поједине зграде у разним деловима престонице.

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је раније на локалну појаву јаких пљускова са градом и олујним ветром од данас до 25. јуна.

Јако невреме погодило је данас Горњи Милановац. Градоносне облаке сменила је јака киша. Мештани централних градских улица беспомоћно су гледали своје негаражиране аутомобиле, страхујући од великих комада леда.

Подсетимо, у већем делу Србије проглашен је црвени метеоаларм, што значи да нас очекују велике непогоде, тачније пљускови са грмљавином, а локално и градом и јаким ветром. Према најавама метеоролога, очекује се да ће у кратком временском року пасти од 20 до 40 милилитара кише.

Извор: srbijadanas.com