Издвајамо Србија

Преко Фејса упознала лепог мушкарца. Није ни сањала шта ће се десити њој, мајци и најбољој другарици (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Да је свима за наук

Божа Анђелић (46) из Београда ухапшен је због сумње да је прошле године преварио три Крагујевчанке за новац, обећавајући им да ће их запослити у јавним предузећима у овом граду!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заузврат, од сваке од њих је тражио по 3.500 евра, а када је добио новац, нестао је!

Анђелић је прву жртву упознао преко друштвене мреже и лажно јој се представљао као веома утицајна особа. С Крагујевчанком, старом 37 година, ступио је у љубавну везу, а током пет месеци успео је да превари њену мајку и пријатељицу, обећавајући им одлична радна места.

Једна од оштећених жртава је ексклузивно за „Ало!” испричала како је насела на превару.

– Божу сам упознала преко своје пријатељице, с којом се забављао и ништа ми није било сумњиво. Изгледао је као фин господин и говорио нам је како познаје многе важне људе. Обећавао нам је добар посао у јавним предузећима, али је услов био да свака мора радно место да подмаже с по 3.500 евра. Пошто се забављао са мојом пријатељицом и дружиле смо се с њим, ништа нисмо сумњале и дале смо му тражени новац – прича за „Ало!“ Крагујевчанка, која је захтевала да остане анонимна.

Прети му до осам година робије

Адвокат Биљана Чубрило из Београда каже за „Ало!” да Анђелићу прети казна од једне од осам година затвора.

– Ко у намери да себи или другом прибави противправну имовинску корист и доведе неког лажним приказивањем или прикривањем чињеница у заблуду или га одржава у заблуди и тиме га наведе да овај на штету своје или туђе имовине нешто учини или не, за суму већу суму преко 450.000 динара, онда ће се учинилац казнити затвором од једне до чак осам година. Уколико се докаже његова кривица, оштећене имају право на накнаду штете – објашњава Чубрило.

Она наводи како им је Божа причао да је добар с директорима јавних предузећа у којима треба да их запосли, а хвалисао се да познаје чак и неке политичаре.

– Причао ми је да ради као менаџер фудбалског тима у Грчкој, а да у Крагујевац долази само када су они негде на припремама. Није имао свој стан у нашем граду, ни аутомобил, али сам му веровала јер је увек био тачан када бисмо негде договарали састанак. Увек је био лепо обучен и ништа нисмо сумњале. Говорио нам је да бирамо где ће да нас запосли и сугерисао нам је где би нам било боље – каже за наш лист преварена жена и додаје да им је Анђелић рекао да је разведен и да има двоје малолетне деце.

Анђелић је, поред своје девојке из Крагујевца, успео да превари и њену мајку, која има локал у том граду, открива жртва превејаног преваранта.

Да је преварена, каже она, схватила је када јој је он престао да се јавља пуних месец дана.

– Увек смо се дописивали преко Фејсбука или мобилног, али је престао да одговара на моје позиве и поруке.

Имао је два или три профила на Фејсбуку, али ни на један ми се није јављао. Онда смо случај пријавиле полицији – каже она за „Ало!”.

Новац уплатио на мајчин рачун

Анђелић је од својих жртава захтевао да новац уплаћују на рачун његове мајке. Оштећене су уплатиле укупно 1.045.000 динара.Њему је одређен притовр до 48 сати, после чега треба да буде изведен на саслушање.

 

Извор: Даница Ћурувија/Ало