Издвајамо Регион

ПРЕМИНУО СРБИН ПРЕТУЧЕН У РИЈЕЦИ: Пребијан чак и кад је изгубио свест (ФОТО)

Истакнути члан српске заједнице, потпредседник ВСНМ Града Кастав и дугогодишњи члан СДСС-а Радоје Петковић изгубио је битку за живот и подлегао повредама добијеним у бруталном нападу у Вишкову, објављено је на Фејсбук страници Вијећа српске националне мањине Приморско-горанске жупаније.

Подсетимо, грађевински предузетник брутално је претучен крајем априла испред једног кафића на подручју општине Вишково, а задњих неколико недеља био је у коми у КБЦ Ријека, а прогнозе су биле лоше.

Нападач Илија Главић (49) је у истражном затвору, а Општинско државно тужилаштво у Ријеци потврдило је за „Јутарњи лист“ да га истражује због основане сумње да је починио кривично дело наношење тешких телесних повреда. Међутим, за сада у Тужилаштву не одговарају да истрага иде у смеру тога да је Петковића напао због националне припадности.

Сумња да је напад био мотивисан националном нетрпељивошћу појавила се након што је откривено да се Илија Главић налази на попису осумњичених за ратне злочине на подручју Републике Српске, који је издао Центар за истраживање ратних злочина и тражење несталих Републике Српске.

Подсетимо, напад на Петковића догодио се 24. априла на паркиралишту поред кафића у Ступарима на подручју општине Вишково.

Радоје Петковић 25.07.1955.-08.06.2019.Истакнути члан српске заједнице, потпредсједник ВСНМ Града Каства, дугогодишњи…

Posted by Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije on Monday, June 10, 2019

Према информацијама којима располаже Тужилаштво, Главић је Петковића сустигао и повукао руком према себи и задао му ударац шаком у лице. Када је Петковић почео да пада, Главић га је придигао и поновио ударац од којег је жртва пала на тло.

Након што је успео да се подигне, насилник је поново кренуо према њему и задао му још један ударац шаком у лице. Петковић је тада пао, оставши без свести, али је Главић наставио да га туче.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...
Loading...