Издвајамо Регион

ПРОЧИТАО САМ ПОРУКУ НА ЋЕРКИНОМ ТЕЛЕФОНУ И ЗАЛЕДИО СЕ! Отац девојчице коју су малолетници силовали открио какав је ХОРОР прошла

Pixabay.com

Тројица дечака узраста од 14 до 16 година против којих је подигнута оптужница због сумње да су више месеци са још два друга (млађи од 14 година) злостављали 12-годишњу девојчицу у Беранама, најпре су несрећно дете силовали и све то снимили, а онда су је уцењивали видео-снимцима тражећи од ње да им доноси новац и злато које су касније препродавали. Против малолетника јуче су подигнуте оптужнице.

Овај шокантан случај који је потресао Црну Гору, изашао је на видело када је отац девојчице прочитао језиву поруку у њеном телефону, а потом отишао да се разрачуна са родитељима дечака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У марту ове године, отац злостављане девојчице испричао је да је неколико месеци раније чуо звук поруке на телефону кћерке која је била одсутна. Када је прочитао СМС који је добила – заледио се. Двојица браће послали су јој поруку пуну вулгарности.

– Пошао сам до њиховог оца, који је обећао да се то неће поновити – казао је отац нешто раније ове године за „Новости“, додајући да је, недуго после тога, његова супруга добила шокантан позив из школе.

– Супруга је обавештена да је наша девојчица у школу донела неко злато и предала једном од браће. Рекла нам је да је њих двојица и још неки ученици притискају да им доноси новац и накит. Поново сам обавестио њиховог оца, који је потом своја два сина довео у моју кућу, као и њиховог друга. Почела је прича и друг је проговорио – испричао је очајни отац, препричавајући речи дечака који је признао да су је тукли, узимали новац и накит испред школе, али у школи заклоњени вратима да их камера не би снимила:

– Да су јој пуцали пиштољем поред главе, један од браће је потврдио, а други је негирао. Смејао се дрско и говорио ми: „Пронађи чауре. Дај ми доказе.“ Уздржао сам се да их не претучем. Нисам ни слутио да су је сексуално злостављали. Вребали су четвртак када сама иде кући, пар стотина метара ваздушне линије удаљеној од школе. Одвлачили су је у недовршени хотел и злостављали. То нам је испричала тек када сам ја отишао у школу и потрежио те ученике, после чега је дошло до инцидента – казао је престрављени човек.

Гинеколошки преглед их запрепастио

После бурног реаговања оца пред зградом школе, који је тражио остале актере злостављања детета, дошла је полиција и сви су приведени.

– После давања изјаве, полиција ме је неколико пута позивала у току дана. Захтевали су да девојчицу поведемо на преглед код гинеколога. Нисам то желео, али, на њихово инсистирање, пристао сам јер ми је све постало сумњиво. Е, мајко моја… Дете је доживело шок, лекари су били згранути. Потом нам је све испричала. Видели сте је пред кућом. Је ли могуће да на то дете неко насрне крвнички? – прича отац новинарима који су у марту посетили дом унесрећене породице.

Дечаци у специјалној установи

Дечаци који су, сумња се, главни актери ове приче тренутно се налазе у специјалној установи Центар „Љубовић“ где их је суткиња за малолетнике Вања Ракоњац 18. марта привремено упутила и где могу остати до окончања поступка.

Центар „Љубовић“ је установа социјалне и дечје заштите у Црној Гори, која се бави институционалном заштитом незаводског типа, деце са проблемима у понашању.

 

Извор: Ј.А./Новости