Издвајамо Русија

ПУТИН ИМА НОВО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ОРУЖЈЕ! Ово је Палантин: ослепљује непријатеља и блокира сву електронику!

Руска војска користи и ново наоружање, између осталог и системе за елекронско ометање „Палантин“, у војним вежбама које је председник Русије Владимир Путин наредио у централним деловима земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова провера долази само дан пошто је министар одбране Русије Сергеј Шојгу најавио нове врсте оружја, која комбинују хиперсоничну и ласерску технологију.

Комбинација

– Нови оружани системи већ се тестирају и у скоријој будућности биће спремни за тестирање. Ови оружани системи гарантоваће безбедност Русији не само данас већ и у будућности. У скоријој будућности морнарица ће добити потпуно нов систем каквом не постоји пандан у свету. Он користи хиперсоничну и ласерску технологију. Прве верзије су већ на борбеној провери. То није огледни, већ реални борбени образац. Русија је један од светских лидера у системима ласерског наоружања – рекао је Шојгу.

И сам Путин је неколико пута најавио нова незаустављива руска оружја попут „кинџала“, „пересвета“, „авангарда“ и „циркона“. Посебну пажњу привлачи систем за електронско ометање „палантин“, који је већ стављен у употребу. Ово супероружје, како га зову, способно је да ослепи непријатеља краткоталасним и ултракраткоталасним сигналима, сузбија радио-комуникацију противника, омета све канале комуникације укључујући и мобилну телефонију, блокира електронске уређаје… Осим тога, користи се и у извиђању непријатеља.

Нов приступ

– С новим високотехнолошким оружјем и војном опремом, морају се побољшати и методе операција трупа. Модерни рат захтева нов приступ – поручио је Шојгу.

Совјетски експеримент

ПУШКА СА ДВЕ ЦЕВИ

Руски централни истраживачки институт ЦНИИТОЧМАШ, део Ростека, демонстрираће совјетску експерименталну пушку АО-36 на новом сајму технике.

– Пушка АО-36 калибра 5,6 милиметара развијена је 1965. и биће централни део изложбе. Она има две цеви и из њих пуца симултано, с мецима који повећавају убојитост и помажу један другом у разорној моћи – саопштио је институт.

 

Извор: Курир / Е.К.