Издвајамо Русија

ПУТИН ИЗНЕНАДА ДИГАО ВОЈСКУ: Највећи војни округ на ногама, проверава се БОРБЕНА ГОТОВОСТ БЕЗ НАЈАВЕ! (ФОТО/ВИДЕО)

Почела изненадна провера борбене готовости у Централном и Јужном војном округу Русије, саопштио је министар одбране Сергеј Шојгу.

– Данас, у складу са одлуком Врховног команданта Оружаних снага Русије почела је изненадна провера трупа Централног војног округа – саопштио је Шојгу на колегијуму Оружаних снага Русије.

Осим снага Централног војног округа, у стање борбене готовости подигнут је и део Јужног и Источног војног округа, одређене јединице Ваздушно-десантних снага и војно-транспортне авијације.

Ове вежбе имају за циљ да се види колике су способности војске да осигура војну безбедност у Централноазијском региону, где постоји озбиљна терористичка претња, али су и добра прилика да се одреди степен спремности за предстојеће велике стратешке командно-штабне војне вежбе “Центар-2019”.

 

Провера борбене готовости ће трајати до 28. јуна, током које ће бити изведено више од 50 војних вежби на више од 35 полигона.

Шојгу је најавио и формирање две нове дивизије у Ваздушно-космичким снагама, које би требало да бујду формиране до краја ове године.

– До краја године треба формирати мешовиту авијацијску дивизију у оперативном смеру Приморског и ракетни пук мобилне резерве – рекао је он.

 

Извор: srbijadanas.com/Агенције