Издвајамо Свет

РАСПЛАКАЋЕТЕ СЕ! Отац (26) и ћерка (2) заједно отишли у смрт! Један детаљ ће вас ДОТУЋИ! Слика за коју је свака реч сувишна!

Ова слика показује са колико се опасности суочавају централноамерички имигранти који покушавају да у САД пронађу бољи живот

Црна стварност имиграционе кризе на америчкој јужној граници ухваћена је фотографијом, на којој се виде беживотна тела једног оца из Салвадора и његове ћеркице, који су се утопили док су покушавали да пређу реку Рио Гранде и уђу у Тексас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фотографија је настала у понедељак, а на њој се виде како тела Оскара Алберта Мартинеса Рамиреса (26) и његове двогодишње ћеркице Валерије леже у води окренута лицем на доле.

Рука девојчице је и даље обмотана око очевог врата, што указује да се држала за њега у последњим тренуцима. Тела су откривена на обали реке код Матамороса у Мексику, прекопута Браунсвила у Тексасу, свега километар од међународног моста.

Рамирес је стигао у Матаморос у недељу, надајући се да ће добити азил у САД са својом женом Ванесом и њиховом ћерком. Али, кад је схватио да могу проћи недеље пре него што уопште почне процес добијања азила, он је одлучио да преплива реку.

Новинарка „Ла Жорнаде“, која је чула сведочење Рамиресове супруге, рекла је да је он прво прешао реку са ћерком и оставио је на америчкој страни. Онда се вратио по жену, али је девојчица ушла у воду за њим. Вратио се да је спаси и струја их је обоје повукла.

Ова слика показује са колико се опасности суочавају централноамерички имигранти који покушавају да у САД пронађу бољи живот. Мексички медији упоредили су ову фотографију са сликом из 2015, кад се трогодишњи Сиријац Алан Курди утопио код грчког острва Кос.

 

Извор: Ало.рс/М.Ч.