Издвајамо Србија

РХМЗ ИЗДАО НОВО УПОЗОРЕЊЕ: Температура нагло пада и краће ОЛУЈА! ЕВО КАДА ЋЕ УДАРИТИ

Среду смо дочекали као први дан без кише после дужег времена, али, према најавама Републичког хидрометеоролошког завода, следеће наоблачење нам стиже већ сутра

У четвртак увече и током ноћи на петак уследиће пролазно наоблачење са севера условиће локалне пљускове, грмљавину, пад температуре и јак, а краткотрајно и олујни северозападни ветар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

С обзиром на то да је у Европу стигао екстремни топлотни талас, ускоро би повремена киша могла да нам недостаје. Топао облак из Сахаре донео је рекордне температуре за ово доба године најпре на запад континента, али се проширио врло брзо на Немачку, Грчку и остатак Европе. Метеоролози упозоравају – „пакао долази“.

Шпанија и Француска прве су упозориле своје грађане да ће температуре ове недеље прелазити чак 40 степени Целзијусових. Топлотни талас неће заобићи ни Велику Британију, Грчку, Румунију, али ни Балкан. Екстремне температуре очекују се до петка, а донео их је 3.000 километара широк облак „сахарски балон“.

Фото: Принтскрин/РХМЗ

У Шпанији се очекују 42 степена, а у Паризу је јуче измерено 40 степени иако је субјективни осећај био да се жива подигла до 47.

У Србији наредних дана највиша дневна температура 35 степени, нешто хладније биће у суботу када ће бити 26 степени.

 

Извор: srbijadanas.com