Издвајамо Србија

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ ЗА НАРЕДНИ САТ! ХИТНО се склоните са улица! Надвили се црни облаци и грмљавина (ФОТО)

Фото: Pixabay.com

Будите опрезни!

Од раних преподневних сати метеоролози су упозоравали Београђане да нигде не крећу без кишобрана, те да су могуће временске непогоде, и када су већ сви помислили да су стручњаци за време оманули, нешто после 17.00 часова на део Београда сручио се пљусак. РХМЗ је издао хитно упозорење:

– У наредних сат времена на подручју средњег и јужног Баната јаки пљускови са грмљавином (локално од 20 до 30 мм) и краткотрајном појавом града.

Фото: Принтскрин/РХМЗ

Јака киша погодила је већ Аутокомнду, као у баново Брдо, а прошириће се на целу престоницу те се саветује да се склоните са улица:

– До краја дана и сутра нестабилно са локалном појавом пљускова и грмљавине, интензивнијим у северним и западним деловима земље, као и на територији Београда, где се очекују временске непогоде, 20 до 30 литара кише у кратком временском периоду, локално и више, град и олујни ветар – гласи упозорење РХМЗ које је на снази до сутра у 9.25.

Данас је на територији Београда на снази наранџасти метеоаларм што значи „да је време опасно, да су прогнозиране опасне временске појаве и то таквог интензитета да могу да проузрокују материјалну штету и да буду опасне по људе и животиње“.

У Београду је у 17.00 часова измерена температура од 26 степени, али је због изузетно велике влажности, од чак 70 одсто, утисак као да је напољу много топлије, односно 33 степена.

Подсетимо, метеоролози су претходних дана више пута понављали да је човеку пријатније на 50 степени у Египту, где нема велике влаге, него код нас на 30 степени када је повећана влажност ваздуха.

 

Извор: srbijadanas.com