Издвајамо Регион

РОДИТЕЉИ И КЋЕРКА ПОГИНУЛИ НА ЛИЦУ МЕСТА: У стану породице Бркић нађено опроштајно писмо, детаљи несреће све шокантнији (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Професор математике у Средњој саобраћајној школи у Сарајеву Алмир Бркић (38), његова невенчана супруга Ламија Селимовић (38) и шестогодишња кћерка Фатима Бркић погинули су у стравичној саобраћајној несрећи која се јуче у 7.55 догодила у тунелу Игман на аутопуту Влаково – Лепеница.

Тешке повреде задобио је њихов малолетни син Б. Б. који је збринут у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву. Увиђај су обавили припадници Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона, јер се несрећа десила на подручју општине Кисељак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Posted by Lamija Selimović on Thursday, February 8, 2018

– Преврнуо се аутомобил “форд” и том приликом смртно су страдале три особе, две пунолетне и једно дете. Такође, друго дете, које је било у аутомобилу, задобило је повреде и пребачено је у КЦУС – рекао је Хасан Хоџић, портпарол Министарства унутрашњих полова Средњобосанског кантона.

Према незваничним информацијама, повређени дечак, иако има вишеструке повреде, ван је животне опасности и наводно је од силине удара испао из возила, што му је највероватније спасло живот.

“Форд” у којем су били настрадали, на улазу у тунел ударио је у зид те се одбио у унутрашњост тунела и преврнуо се. Лекари Хитне помоћи на месту догађаја могли су само констатовати смрт Бркића, његове супруге и кћерке.

Поједини медији објавили су дан раније информацију да је Бркић имао фалсификовану диплому Природно-математичког факултета Универзитета у Сарајеву. Како незванично сазнаје Аваз, у возилу су пронађене неке дипломе.

Претрес стана

Оно што случају даје једну сасвим другу конотацију јесте информација која је незванично речена Авазу. Полиција Средњобосанског кантона, наиме, ради утврђивања узрока стравичне несреће уско је сарађивала с полицијом у Вогошћи. Разлог томе, како је рекао извор из истраге, јесте што је у стану Алмира Бркића у улици 24. јула у вогошћанском насељу Росуље пронађено његово опроштајно писмо.

Истражиоцима је додатно индикативно било то што на месту несреће није било трагова кочења, што је заинтригирало полицију. Каснијим испитивањем комшија и познаника страдале породице, откривена је још једна индикативна чињеница – у Бркићевом стану јуче ујутро интервенисала је и екипа “Сарајевогаса” због цурења плин. Стан је био откључан, а кључ у брави.

Укључен плин

Ову информацију потврдиле су јуче и његове комшије, испричавши, такође, да су припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево обавили увиђај у стану.

Хусеин Хаџиавдија, представник станара зграде у улици 24. јуна на броју 40, рекао је да је Бркића видио ујутро пре несреће.

– Био је члан кућног савета и заједно смо обављали послове везане уз одржавање нашег улаза. Видио сам га јутрос (јуче, оп. а.) када је изашао из зграде. Ништа није указивало на то да ће се десити трагедија. Кажу да му је у стану остао укључен плин на пећи и на поласку је заборавио закључати и стан. Кључ му је остао у вратима. Звао је једног од комшија да му искључи плин и закључа стан – рекао је Хаџиавдија.

Стан број 26, који је на трећем спрату зграде, након полицијског увиђаја је запечаћен. Како се сазнаје од извора из истраге, истражиоци у Сарајеву интензивно ће наставити истрагу упоредо с колегама из Средњобосанског кантона.

Колеге у шоку

Због трагедије која се десила на аутопуту А-1, где су смртно страдали професор математике у Средњој саобраћајној школи у Сарајеву Алмир Бркић, његова супруга и малолетна кћерка, из управе ове средњошколске институције стигло је обавештење о одгађању прославе матурске вечери. У шоку због погибије колеге, у школи нису желели давати никакве изјаве.

Дан жалости у Вогошћи

Општински начелник донео је одлуку да ће Општина Вогошћа прогласити Дан жалости на дан када буде сахрана настрадалим члановима породице Бркић. Из кабинета начелника јуче је саопштено да је Вогошћа остала шокирана овом трагедијом.

– Алмир Бркић радио је као професор математике у Средњој саобраћајној школи, а обављао је и дужност председника Савета родитеља у Основној школи “Захид Баручија”, коју је похађао његов син, а кћерка је требала похађати од септембра. Био је активан и у свом комшилуку, па је у џемату Благовац организовао инструктивну наставу из математике – наведено је из кабинета начелника.

Ламија Селимовић, која је настрадала у јучерашњој несрећи, пореклом је из Фојнице. Тачније, из места Плочари Поље на самом улазу у Фојницу из правца Кисељака. Породица и родбина нису се оглашавали. Комшије, такође, нису биле расположене за разговор, али кажу да је и њих цела ситуација погодила.

– Туга, нема се шта причати, рекоше и да је њеној рођаки позлило кад је чула за ову вест. Ламија је била фина девојка, као и цела породица. Удала се и живели су у Вогошћи. Један брат, Ахмед, голман је негде вани, други, Незир, ради у “Реумалу”. Мислим да је она завршила медресу. Ма шта сада причати кад их нема – рекао је један од комшија који је желео да остане анониман.

 

Извор: Аваз