Србија

ШАМАР СРБИЈИ! ВЛАДА СРБИЈЕ ИЗДАЛА ЈЕ ХИТНО САОПШТЕЊЕ ЗБОГ КОСОВА!

Напад на представника Србије на састанку ЦЕФТА у Валони потврђује да привремене институције у Приштини нису способне за цивилизовану међународну комуникацију, те да су примитивизам и насиље њихова главна идеологија, чиме се они поносе, саопштила је Канцеларија за КиМ Владе Србије.

„Срби на Косову и Метохији су, нажалост, уз прећутно одобравање спонзора једнострано проглашене независности Косова, свакодневно жртве свих облика бахатости Приштине и ово је још један позив на узбуну“, наводи се у саопштењу Канцеларије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Канцеларија оцењује да је затварање очију пред осионошћу Приштине довело до тога да представници самопроглашеног Косова сматрају да им је све дозвољено и да могу без икаквих санкција да крше правила цивилизованог понашања, примењују насиље и непријатностима излажу не само Србе у јужној покрајини, већ и високе државне представнике из региона.

„Јасно је да ово није био инцидент почињен у афекту, већ да је он логична последица континуираног некажњеног деловања Приштине против свих регула међународног права и дипломатске праксе и да је делегација самопроглашеног Косова у Тирану упућена са задатком да на овај начин покаже да није обавезана било каквим правилима цивилизованог понашања“, наводи се у саопштењу Канцеларије.

То је, како се тврди, шамар и Србији и државама региона и Европској унији, који не сме остати без одлучног, јасног и конкретног међународног одговора, преноси Тањуг.

„Овакве ствари догађају се када се групи у одела преобучених терориста и криминалаца дозволи да се играју политике и уколико се у најскорије време не престане са праксом гледања кроз прсте њиховим несташлуцима они ће запалити регион“, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

Извор: Еспресо.рс