Русија Свет

САМО ШТО МУ НИЈЕ ЛУПИЛА ШАМАР! Сви причају о британској премијерки Терези Меј! Поздравила се са Путином на сраман начин! (ФОТО)

Неки кажу да је Тереза тако показала свима шта заиста мисли о лидеру Русије.

Британска премијерка Тереза Меј сусрела се са руским председником Владимиром Путином на Г20 самиту у Осаки, а њихове званичне фотографије привукле су доста пажње на друштвеним мрежама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пар се на почетку сусрета руковао, али ниједно од њих двоје се притом није насмешило. Посебну пажњу изазвало је лице премијерке која од каменог израза није хтела да одустане.

– Погледајте ту љубав – коментарисао је уредник фотографије Мирора Дерек Момоду на Твитеру, преноси Индеx.хр.

Други мисле да је Меј одлучила да покаже шта заиста мисли о свима, сада када је њена дужност готова. Ипак, већина њих ово карактерише само као непристојност, недипломатичност и недостатак манира.

Британска премијерка Тереза Меј позвала је руског председника Владимира Путина да прекине „мере дестабилизације које представљају претњу Великој Британији и њеним савезницима“.

У противном неће бити нормализације билатералних односа, упозорила је британска премијерка, која се први пут састала с Путином од афере тровања 2018. бившег руског шпијуна Сергеја Скрипаља. Премијерка је током састанка с Путином рекла да „поседује необориве доказе да је Русија одговорна“ за тај напад тровањем.

Тереза Меј је рекла да је и поред тога отворена за могућност „другачијег односа са Русијом и да је на Русији да изабере другачији пут“ од дестабилизирајућег. Британске власти су пре тог састанка инсистирале да разговор између премијерке и руског председника не представља „нормализацију билатералних односа“.

 

Извор: Ало.рс