Србија

СКАНДАЛ НАД СКАНДАЛИМА! Наводна мис Србије се НЕ КАЈЕ због СРАМНОГ ПОТЕЗА у Призрену! Ја сам ХЕРОЈ, показала сам албанског орла!

Фото: Инстаграм принтскрин

Ирина Јованка (23), наводна мис Србије, открила је да се не каје што је на избору за Мис слободе света на Косову у Призрену, шетајући пистом, показала знак „велике Албаније“, то јест симбол албанског орла и насмејала се. Како Ирина тврди, није се, као Српкиња, осећала пријатно, па је желела да задобије симпатије организатора и самим тим се одлучила на овако скандалозан корак.

„Искрено да ти кажем, ја сам имала велики страх да овде на Косову представљам Србију. Симбол „велике Албаније“ сам показала из страха, из панике, да бих се осећала пријатно. Хтела сам тим знаком који сам показала да сузбијем свој страх, а и њих да придобијем. Такође, хтела сам да покажем овим људима овде поштовање, не занима ме шта други мисле“, каже Ирина и пита се шта је то она урадила толико лоше што друге мисице нису.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Многе мисице из других земаља су урадиле исто што и ја, међутим, само сам ја свима запала за око. Сви сада причају о мени и о томе како је Србија то урадила. За мене је свеједно да ли сам ја Српкиња на Косову или Српкиња у Африци, ја сам то шта сам и свуда се тако представљам. Све мисице су то урадиле, а сви су само мене оптужили, а ја сам хтела само мир“, каже мисица.

Када смо Ирину питали како је могуће да сада представља Србију, а 2016. године је представљала Аустрију, касније и Албанију, мисица нам је шокантно и без блама одговорила.

„Па, тако, шта је ту чудно. Ја сам Српкиња, са српским пасошем. Живим и радим у Аустрији, тамо продајем апартмане. То што сам се представљала као мисица других земаља нема никакве везе, ја сам права Српкиња. Родитељи су ми чисти Срби“, била је јасна Јованка, која је покушала да нам објасни ко је њу послао у Призрен на такмичење да представља Србију, када је српске модне агенције не познају нити знају било шта о том такмичењу.

„Ја сам се пријавила на конкурс који је био отворен на Фејсбуку. Регуларно сам се пријавила као Српкиња и они су мене изабрали и ја представљам Србију на овом избору за мис. Значи, сама сам се пријавила и они су мене одабрали, нико ме није слао нити сам ишла преко неке агенције“, рекла је Ирина, а нас је занимало шта очекује од Србије након показивања албанског орла у Призрену.

„Не плашим се ја ничега. Што бих се плашила?! Људи који су паметни знају што сам ја то урадила и показала албанског орла. Ја сам за мир и нећу више да ме овде у Призрену разликују зато што сам Српкиња. Срби који нису били на Косову мисле да је као пре, али више није ништа исто. Ја кад кажем овде да сам из Србије, пошто доста причам са овим народом овде, они се лепо опходе према мени. Мени је свеједно што су медији у Београду против мене“, прича мисица и додаје:

„Не размишљају сви исто, верујте ми. Други Срби, не ови из Београда, него ови са Косова, кажу да је ово што сам ја урадила добра ствар и ја мислим да је то ипак добра ствар. Ја сам у хотелској соби са мисицом Албаније и мисицом Косова и оне су баш добре према мени и ја се сликам са албанском заставом, као што се и они сликају са српском, то је све нормално. После показивања албанског орла, овде сам придобила људе. Многи Албанци ми говоре „машала“ и „свака част“, они мене воле, кажу ми да сам добро то урадила. Ја имам све позитивне коментаре, ја сам херој овде, само из Србије што стижу негативни коментари, ја стварно то не разумем. Албански медији пишу све добро за мене, а у Србији све лоше.“

Подсећања ради, овај срамни потез зачудио је чак и албанске медије, те ју је тамошњи новинар упитао због чега је показала албанског орла. Мисица је поновила исти гест рукама и одговорила без пардона: „То је облик поштовања, нормално је да то радим.“

 

Извор: Српски телеграф