Издвајамо Србија

СКАНДАЛ У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ! Срђан у неверици! О ОВОМ потезу КОМУНАЛНОГ ПОЛИЦАЈЦА бруји цела Србија! (ВИДЕО)

Бахатом паркирању и вожњи кроз Топчидерски парк под хитно треба стати у крај, изричити су градски челници, а да је то неопходно потврђује и ситуација од јуче у овом заштићеном природном добру.

Да би избегли гужве у саобраћају, поједини возачи не само што возе оближњим трамвајским шинама, него и пешачким стазама и зеленим површинама у Топчидерском парку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Комунална полиција јуче је ту дежурала, али се испоставило да имају овлашћења да пишу казне само уколико возило стоји. Владимир Ђорђевић из Комуналне полиције рекао је у укључењу уживо на ТВ „Прва“ да је ова служба надлежна када возила стоје, а оног момента када се крећу, прелазе у надлежност Саобраћајне полиције. Међутим, ако се возило креће зеленом површином, онда може да га заустави и комунални полицајац и, према прописима који су ступили на снагу пре седам дана, да напише казну од 25.000 динара.

Током укључења уживо у јутарњи програм ТВ Прва, једна суграђанка стала је аутомобилом у Топчидерском парку и комунални полицајац јој је пришао. На његово питање зашто вози по стази у парку рекла је да жури, а на његове речи да јој због тога следује казна од 25.000 динара само је кратко рекла: „Немојте је писати, молим вас“.

– Овог пута је прошла са мером упозорења. Надам се да дотичну госпођицу нећемо више затећи у парку – рекао је комунални полицајац репортерима ТВ „Прва“.

Након хитног састанка заменика градоначелника Горана Весића јуче са надлежнима за решавање проблема са бахатим паркирањем и вожњом по Топчидерском парку издат је налог да се почне са постављањем стубића на пешачким стазама у зони парка, а да поред комуналне полиције у овом заштићеном добру патролира и саобраћајна полиција.

 

Извор: Ало.рс/М.Ч.