Издвајамо Србија

СКОТ ПРЕВРШИО СВАКУ МЕРУ! Амбасада САД ДРЖИ ЛЕКЦИЈЕ Дачићу због кампање “Косово је Србија”!

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду реаговала је на поступак министра спољних послова Ивице Дачића, који се прикључио интернет изазову и на новчаници од 100 америчких долара ћирилицом исписао „Косово је Србија“ и потписао се на њу.

„Уместо што уништава новчаницу са ликом великог америчког научника и државника Бенџамина Френклина, министар Дачић би можда могао да размисли о његовој изјави: ’Буди у рату са својим пороцима, у миру са својим суседима‘“, наводи се тим поводом у одговору Амбасаде САД у Београду за Радио „Слободна Европа“, а преноси Танјуг.

Дачић је раније за „Блиц“ објаснио да су га организатори позвали да се прикључи акцији.

„Позвали су ме да се прикључим акцији која се води на друштвеним мрежама. Нисам имао страни новац, а ти који су ме замолили дали су ми 100 долара да на њима напишем, што сам и урадио — на ћирилици и потписао сам се“, рекао је Дачић и додао да то, иначе, увек и ради на ћирилици.

Он је напоменуо и да иако је за писање користио доларе, та акција нема везе са САД и да би речи „Косово је Србија“ написао на новчаници сваке земље која тврди супротно.

 

Извор: rs.sputniknews.com