Издвајамо Србија

СЛОБИН ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ПРЕГОВАРАО СА НАТО ОТКРИО ДРЖАВНЕ ТАЈНЕ, ПОСЛЕ ЊЕГОВИХ РЕЧИ СУ СВИ ЗАНЕМЕЛИ: У студију РТС настао МУК (ВИДЕО)

Према његовим речима непосредно пре почетка преговора у Србију су дошли Черномирдин и Ахтисари

У емисији Упитник на РТС Небојша Вујовић, дипломата и учесник у преговорима у Куманову и Дејтону открио је многе детаље који су до сада били тајна, а после његових речи сви су заћутали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми смо имали противника који није тражио борбу прса у прса, већ је нас гађао са 10.000 метара висине. Значи није се могао бранити Београд као Паштрик и Кошаре, није се могао бранити Нови Сад. Пред сам почетак мировних преговора Србија је имала 4 трафо станице које су јој обезбеђивале струју. Три су биле уништене. Једна бомба је пала поред четврте трафо станице, као опомена – рекао је Вујовић и одбјаснио да је то значило да неће бити струје, а кад ње нема, нема ни питке воде.

– Тада се радило о униполарном свету, питала се само једна престоница, дакле Вашингтон. У ЕУ се говорило да пошто се урушио Варшавски пакт и да нема потребе за НАТО, већ ће ЕУ сама да се брани. Хенри Кисинџер је мени два пута поновио и рекао позовите председника Милошевића да се не намести, јер Клинтон и његова администрација траже новог непријатеља да би показали како НАТО не треба да се угаси, већ да се ревитализује – рекао је он.

Према његовим речима непосредно пре почетка преговора у Србију су дошли Черномирдин и Ахтисари.

– То су била два изасланика који су током једне вечере Милошевићу децидно рекли: „Ово вам је последња шанса, јер ће бити 17 против једног – рекао је он.

 

Извор: Ало.рс