Србија

„СПРЕМНИ СМО ПОД ЈЕДНИМ УСЛОВОМ“ Љимај открио када ће се Приштина вратити за сто, Албанци траже НЕМОГУЋЕ!

Косовски вицепремијер и копредседавајући преговарачког тима Приштине за дијалог са Београдом, Фатмир Љимај, оптужио је Србију да опструише дијалог тиме што условљава његов наставак укидањем такси на српску робу.

РТК2 на српском језику преноси да је Љимај за приштински сајт „Економија онлајн“ изнео тврдњу да је „Косово спремно да започне дијалог са Србијом, који је прекинут након одлуке званичника у Приштини да се производима који долазе из Србије уводи такса од 100 одсто“, али да је „скептичан да ће доћи до коначног споразума који подразумева обострано признавање“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Љимај тврди да је условљавање дијалога укидањем такси „неозбиљно“.

„Косово је већ сутра спремно за дијалог без условљавања. Он је у обостраном интересу наших земаља и у интересу региона. Али, ја сам скептичан због тога што видим неозбиљност код српске стране, која се, чини ми се враћа духу прошлости“, каже Љимај.

Званичници ЕУ и САД већ месецима позивају Приштину да укине таксе уведене у новембру прошле године, а председник Србије Александар Вучић у више наврата је поручивао да је српска страна спремна за наставак дијалога чим приштинске власти укину таксе.

Извор: Тањуг; Д.К.