Србија

СРБЕ НАЗВАЛА МРТВИМА: Албанка у УН симболом језовука из „Игре престола“ најавила ИНВАЗИЈУ на север Косова

Фото: Јутјуб

Влора Читаку, неки би рекли, ведри и облачи на Косову.

Међутим, кад мало биље размислите, амбасадорка тзв. државе Косова у САД привукла је пажњу јавности као „шаптачица“, када је на седници Савета безбедности УН децембра прошле године све време седела иза Хашима Тачија и шапутала му шта треба да каже.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Читаку сваку прилику користи да назива Србе злом кога би Косово требало да се ослободи.

Контроверзна амбасадорка сматра се мозгом албанских наступа у УН, а успут је и веома активна на друштвеним мрежама.

По њеним постовима рекло би се да је опседнута серијом (Игра престола).

Наиме, Читаку је као представница Приштине у Њујорку иза себе имала „женски тим“, такође обожаватељки популарне серије. Оне су на сакоима имале закачен брош вука, односно симбол куће Stark из Vesterosa – језовук на ледено-белом пољу.

Уз фотографију са поменутим брошем Читаку је написала:

„Када падне снег и дуну бели ветрови, усамљени вук умире. Али чопор преживљава“, уз хаштаг „House of Stark“.

Подсетимо, у популарној серији кућа Старка је једна од великих кућа Вестероса која влада Севером. Старкови су најстарија породица која тврди да вуче порекло од пре осам хиљада година. Пре него што су их освојили Таргарјени, вође куће Старка су владали Севером као Краљеви Севера.

Влора се по свему судећи опасно „ложи“ на Игру престола и Старкове као главне на северу, те би да и она освоји север, али Косова.

Подсећања ради, на крају серије Север остаје независтан, а њиме влада Санса. Да ли Влора види себе у Санси?

Такође, Читаку објављује фотографије за које пише да представљају лепоту Косова, али исте пореди са популарном серијом.

Да опседнутост серијом заиста постоји најбоље показује и њен недавни Твит, када је Читаку упоредила Србе са војском која представља смрт у „Игри престола“.

Дакле, Србију је упоредила са белим шетачима, док је Косово неуништива кућа Старк.

„Игра престола! Па, кућа Старк је победила у великом рату. Да бисмо то превели на термин Косова, Србија је побеђена. А сада, ко ће седети на престолу… то више није важно! Велики рат је донео победу! А за остатак… па, ако нам се не свиђају, победићемо их!“, написала је Читаку.

Влора Читаку, рођена 10. октобра 1980. у Приштини, била је раније вршилац дужности министра спољних послова, а у званичној биографији пише да је помогла оснивању тзв. Министарства за европске интеграције.

Представљала је тзв. Косово у билатералним и мултилатералним приликама, као што је седница Савета безбедности УН. На последњим изборима, Читаку је добила је мандат као један од изабраних посланика са највећим бројем гласова у странци.

Чланица је председништва Демократске партије Косова, којој се придружила још од самог оснивања 1999. Пре тога је била портпаролка партије, саветница за медије и саветница за односе са међународном заједницом.

 

Извор: Еспресо/ Ало.рс