Православље

СРБИ ДАНАС КЛЕЧЕ ПРЕД ЊИМА! Били су мучени и брутално убијени у тамници! Православци им се клањају и изговарају ову молитву!

Српска православна црква и верници данас обележавају дан Светих Мануила, Савела и Исмаила, који су православни светитељи и мученици из 4. века.

Били су рођена браћа. Рођени су у Персији. Васпитани у хришћанском духу и крштени. Били су високи чиновници код персијског цара Аламундара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Цар их је послао на преговоре са римским царем Јулијаном Отпадником. Цар Јулијан је тада приредио светковину где су његови поданици приносили жртве идолима. Персијска браћа су одбили да учествују у томе објашњавајући да су дошли као изасланици персијског цара ради успостављања мира међу два царства, а не због чега другог; да су хришћани, и да сматрају недостојним клањати се мртвим идолима и приносити им жртве. Цар Јулијан их је након тога бацио у тамницу. Након дугих мучења наредио је да их убију. Персијски цар Аламундар је због тога напао римске снаге Јулијана Отступника и жестоко га поразио.

Света браћа Мануил, Савел и Исмаил пострадали су мученички 362. године.

Беседа на данашњи дан каже:

Како човек може сакрити истину код толиких сведока истине! Ништа лажније нема од лажи. Ништа неуспешније. Ништа дрскије. Ништа луђе. Оно што бива унутра у човеку то види Бог све и све војске небеске. Јер ко год лаже, Духу Божјем лаже, и Дух Божји оставља лажљивца у тами и смрти.

 

Извор: Ало.рс