Издвајамо Србија

СРПСКИ ПИСАЦ ШОКИРАО СРБЕ ИЗЈАВОМ, АЛБАНЦИ МУ АПЛАУДИРАЈУ: Косово није Србија, нити ће то више икада бити!

Изнео је свој став…

Косово није Србија, нити ће то више икада бити, а иако то сви у Србији знају, још увек је богохулно тако нешто јавно рећи, изјавио је писац Филип Давид.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Неки се, што је сумануто, надају војном решењу, као да је могуће оружјем вратити Косово у састав Србије, иако би добар споразум са Косовом заштитио српску мањину и српске културне споменике, донео би стабилност и био пример решавања отворених питања“, рекао је Давид за сарајевски портал Клиx.

Према његовим речима, алтернатива је рат до истребљења, до последњег Србина и Албанца, што прижељкују овдашње патриоте, не признајући ни под каквим околностима независност Косова.

Он је казао да је у Србији дошло до парадокса, јер многи од оних који су нас увели у трагичне сукобе деведесетих не само да нису одговарали, него су поново у извршној власти, а јасно је да они не могу извести земљу из кризе и хаотичног стања у којем се налази.

„Србија је у лошим односима са Црном Гором, Босном, Македонијом и Хрватском, а у Европи има подршку екстремно десних и популистичких странака као што су Национални фронт Мерин Ле Пен, Страхеова Слободарска партија, Орбанови популисти и ултрадесничарска Лига за Север Матеа Салвинија, а немогуће је са таквим властима и таквим савезницима градити неку нову, бољу и другачију Србију“, упозорио је Давид.

Говорећи о односу Србије и Републике Српске, Давид је рекао да део српског политичког естаблишмента и даље сања о Великој Србији, али је указао да се на исти начин говори о Великој Албанији и Великој Хрватској.

„На овом нашем не тако великом простору немогуће је остварити све те велике жеље, али већ и то што оне још постоје и што се уписују у програме неких политичких партија и у главе обичних људи опомиње да националистичке страсти још нису иживљене“, казао је Давид.

Извор: Еспресо.рс