Издвајамо Србија

СТРАШНО ДИВЉАЊЕ НАД СРПСКОМ ЦРКВОМ: Погледајте скрнављење Петрове цркве у Новом Пазару! Псовали, снимали се, пењали на звоник! (ВИДЕО)

Друштвеним мрежама круже снимци обијања Цркве Светих Апостола Петра и Павла у Новом Пазару. На снимку се види дивљање и скрнављење тог историјског споменика, а починиоци су ухапшени.

Наиме, припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару ухапсили су двојицу 18-годишњика, Б. П. и З. П. и седамнаестогодишњег малолетника из Новог Пазара због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешка крађа у покушају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сумња се да су они развалили врата звоника најстаријег споменика црквене архитектуре на простору Србије, Цркве „Светих апостола Петра и Павла“ у Новом Пазару, из којег нису ништа отуђили.

Осумњиченима је, по налогу Основног јавног тужилаштва, одређено задржавања до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, саопштила је ПУ у Новом Пазару.

Треба напоменути да је та црква је једна од најстаријих споменика хришћанске културе на подручју Балкана, као и да је под Унесковом заштитом.

 

Извор: Ало.рс/ Новости.рс