Издвајамо Регион

СТРАШНО! „ТО ЋЕ БИТИ НАША МАЛА ТАЈНА!“ Бивши министар у Влади злостављао девојчицу (11)

Pixabay.com

Тешка породична ситуација

Полиција истражује пријаву о сексуалном злостављању 11-огодишње девојчице из Бањалуке, а осумњичени предатор је бивши министар у Влади Републике Српске, ексклузивно сазнаје Српскаинфо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због интереса истраге идентитет осумњиченог за сада нећемо објављивати у јавности.

Извор Српскаинфо из истраге објаснио је да је нови случај сексуалног злостављања откривен након интервенције из основне школе коју похађа девојчица.

– Према првим информацијама, бивши министар у Влади Републике Српске осумњичен је да је сексуално злостављао једанаестогодишњу девојчицу дужи временски период – открио је извор из истраге.

Иако су овакви случајеви јако осетљиви за истрагу, извор наводи да је изјава девојчице истинита, те да нема никакве сумње у њену веродостојност.

Тешка породична ситуација

Додаје како је осумњичени искориштавао тешку ситуацију у којој се налази породица несрећне девојчице.

– Осумњичени је дужи временски период, далеко од очију других, додиривао девојчицу по разним деловима тела и говорио јој како то не сме причати никоме, јер ће то остати њихова мала тајна – наводи извор откривајући шокантне детаље који су наведени у пријави о сексуалном злостављању девојчице.

Извор додаје да се пријава детаљно проверава, те да су случајеви попут овога изузетно осетљиви.

Оно што је отежавајућа околност у свему јесте што је са једне стране сиромашна породица, а са друге предатор који има одличне везе у свим порама друштва.

– Надамо се да ће надлежни на прави начин провести истрагу и након кривичног поступка санкционисати одговорног најстрожом казном – објаснио је извор.

До 15 година затвора

Према Кривичном законику Републике Српске, педофилима који су починили кривична дела над немоћним лицем млађим од 15 година прети максимално 15 година робије. Кривични законик је уједно навео да су оваква кривична дела изузета од било каквог ублажавања казне.

Подсетимо, последњи случај полног насиља над дететом у Бањалуци пријављен је у марту ове године, а истрага у овом случају још траје, док је осумњичени месецима у притвору. Из бањалучког тужилаштва недавно су кратко одговорили да је истрага у овом случају још у току.

Тада је пријављен 36-огодишњи отац осумњичен је да је дужи временски период имао сексуалне односе са 14-огодишњом кћерком.

Полиција је ухапсила оца монструма неколико дана након што је случај био пријављен, односно чим се вратио из иностранства, где је био на привременом раду.

Отац монструм

Истражиоци су и у овом случају остали шокирани наводима из пријаве о полном насиљу над девојчицом, а посебно дијелом да је сексуално злостављање трајало дужи временски период и одвијало се у породичној кући.

Случај вероватно не би ни био откривен да се девојчица није поверила другарицама из школе.

О свему су прво упознати надлежни у школи коју похађа девојчица и који су остали у шоку након детаља које им је испричала, а затим је алармирана полиција.

Према наводима из потресног сведочења, сексуални односи су се догађали у време када је мајка била одсутна са другим дететом.

– Отац је искориштавао одсуство супруге која је са другим дететом била у болници, па је имао сексуалне односе са 14-огодишњом кћерком – испричао је стравичне детаље извор Српскаинфо.

Продао кћерку за 1.000 марака

Мехмед Босак и Алија А, отац девојчице, сумњиче се да су договорили продају малолетнице како би ступила у ванбрачну заједницу с Исметом Босаком за 1.000 КМ.

Исмет Босак ју је након купопродаје одвео у Високо, где је починио обљубу малолетне девојчице, иако је знао да се ради о особи млађој од 15 година. Исмет је, наводно, Мехмедов син, сви су из Добоја, а реч је о Ромима.

Девојчица је у јануару предата Центру за социјални рад.

 

Извор: Блиц/Д.С.