Србија

СТРАВИЧНА СЛИКА ИЗ НОВОГ САДА! Следићете се када видите шта је ушло у бебина колица! Престрављена мајка објавила фотографију

На друштвеним мрежама појавила се језива фотографија коју је један забринути отац поставио на Фејсбук а на којој се види змија у дечијим колицима. Човек тврди да им се змија „угњездила“ у дечија колица на најпознатијем новосадском купалишту Штранд, чији посетиоци кажу да их у последње време све више виђају.

Иван Ножинић из новосадског ЈКП „Градско зеленило“ под чијом јурисдикцијом се налази Штранд каже за „Блиц“ да њихове службе на плажи нису имали пријаву тог типа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Danas se zmija na strandu zavukla u kolica moje bebice dok je spavala na strandu. Pa vas molim da upozorite ostale…

Posted by Novi Sad Uživo NS-Live on Monday, June 10, 2019

– Нико нам није пријавио да је имао такав сусрет са змијом. Да јесте, наше службе би реаговале. Истини за вољу, такво нешто се изузетно ретко дешава јер су змије плашљиве животиње и у принципу беже од људи, а то да се змије појављују на плажи је сасвим нормална ствар и Новосађани су на то навикли – прича нам Ножинић.

Он додаје да се змије на плажи појављују када је висок водостај, као што је то тренутно случај, и истиче да је реч о неотровним и безопасним врстама рибарица или белоушки које не могу да науде човеку.

– ЈКП „Градско зеленило“ веома савесно одржава плажу и бринемо о свему.Једино против чега не можемо јесте природа и на њу не можемо да утичемо. Не можемо да утичемо на водостај и не можемо да утичемо на миграцију животиња током високих вода – објашњава саговорник.

Фотографија је изазвала буру коментара на друштвено мрежи Фејсбук, углавном предстрављених родитеља, па су само неки од коментара били: „Тачно сам се заледила!“, „Најежих се“, „Страшна је сама помисао, а још у бебиним колицима, па не пише на њој да није отровна“… Коментаре на Фејсбуку употпуниле су и фотографије грађана на којима се виде змије из њихове околине. Изузетно високе температуре, као и сезона парења змија доводи до њиховог изласка из склоништа, стога је потребна посебна обазривост, било да сте у природи или код куће.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Блиц.рс/Ало.рс/М.Ч.