Свет

СВЕТ ЈЕ СВЕ БЛИЖИ КАТАСТРОФИ: Најновија порука ТРАМПУ из Ирана је драматична!

Фото: Јутјуб

САД рачуна на то да гађа врховног вођу

Техеран је данас поручио да увођење нових америчких санкција према иранским званичницима значи „за стално затварање“ пута дипломатије између Техерана и Вашингтона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је, како је јавила иранска агенција Ирна, изјавио портпарол иранског Министарства спољних послова Абас Мусави.

Мусави је рекао да „бескорисне санкције уведене иранском руководству и шефу иранске дипломатије значе за стално затварање пута дипломатије са фрустрираном америчком администрацијом“, пренео је АП.

Претходно је ирански министар спољних послова Мохамед Џавад Зариф, поводом увођења нових америчких санкција његовој земљи, изјавио да су „политички јастребови“ блиски председнику Доналду Трампу жедни рата уместо дипломатије.

Зариф је на свом твитер налогу навео да је Доналд Трамп 100 посто у праву када каже да америчка војска нема шта да тражи у Персијском заливу, а да би повлачење америчких снага било потпуно у интересу САД и целог света, преноси Ројтерс.

Он је додао да је сада, међутим, јасно да такозвани Тим Б не брине о америчким интересима, већ да је презрео дипломатију и да је жедан рата.

Зариф је раније изјављивао да би такозвани Тим Б, у којем су амерички саветник за националну безбедност Џон Болтон и израелски премијер Бењамин Нетањаху, могао да увуче Трампа у конфликт са Ираном.

Трамп је јуче потписао указ о увођењу нових санкција Техерану, рекавши да ће оне погодити врховног вођу, ајатолаха Али Хамнеија.

Амерички министар финансија Стивен Мнучин је најавио да ће се и Зариф током недеље наћи на удару санкција.

 

Извор: Тањуг/ Ало.рс