Издвајамо Свет

СВЕТ НА ИВИЦИ РАТА! Американци објавили видео: “Ово је доказ да је Иран крив”! (ВИДЕО)

Америчка војска објавила је видео снимак на којем се, како тврди, види како иранска Револуционарна гарда уклања мину која није експлодирала са једног од два нападнута нафтна танкера у Оманском заливу.

Централна команда америчке војске објавила је и фотографију на којој се наводно види магнетна мина, која је причвшћена за једну страну јапанског брода, пре него што је уклоњена, преноси Ројтерс.

Loading...

Портпарол централне команде Бил Урбан рекао је да је брод иранске Револуционарне гарде примећен у 16.10 по локалном времену, како се приближава јапанском танкеру.

– Он је посматран и снимљен како уклања неексплодирану магнетску мину са ”Кокука курејџеса” – навео је Урбан у саопштењу, а преноси Ројтерс.

Глас Америке раније је пренео да су два нафтна танкера оштећена у нападима у Оманском заливу надомак обале Ирана – једном од најпрометнијих морских путева за превоз нафте на свету.

Норвешка поморска агенција саопштила је да су се три експлозије догодиле на норвешком танкеру, а претходно је нападнут танкер у власништву Јапана. Америцки државни секретар Мајк Помпео за напад је оптужио Иран на основу, како је рекао, обавештајних података о коришћеном оружју.

Техеран је претходно саопштио да нема везе са инцидентом и да неко покушава да дестаблизује односе Ирана и међународне заједнице. Због напада, цена нафте скочила је за четири одсто.

 

Извор: Тањуг

Loading...
loading...
loading...