Издвајамо Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА АЛБАНЦЕ, АМЕРИ ОДЛУЧИЛИ ДА НАПУСТЕ КОСОВО: Председник се неће додатно ангажовати, желимо вам све најбоље!

Фото: Јутјуб

Грандиозни планови Приштине да 12. јуна направе велику фешту!

Некадашњи председник одбио да дође, а говор би требало да одржи 82-годишња бивша америчка државна секретарка која се прославила по антисрпским ставовима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грандиозни планови Приштине да 12. јуна направе велику фешту и тако обележе 20 година од уласка НАТО у јужну српску покрајину и почетак окупације мало су пољуљани недоласком „главних звезда“.

Фото: Јутјуб

Тако је Џорџ Буш, који је у Белој кући наследио Била Клинтона (2001), одбио да допутује на Космет како би се дружио са Харадинајем, Тачијем, Весељијем и осталим некадашњим командантима ОВК.

„Нажалост, распоред председника Џорџа В. Буша не дозвољава му у овом тренутку додатно ангажовање и ценимо што то разумете. Председник Буш вам захваљује на вашем интересовању и жели вам све најбоље“, наводи се у писму које је послато у Приштину, очигледно поручујући да некадашњи председник САД не жели да има ништа са косовским Албанцима.

Фото: Јутјуб

С друге стране, Хилари Клинтон објавила је у недељу на друштвеним мрежама у ноћи између петка и суботе да је преминуо њен најмлађи брат Тони Родам, тако да је тешко очекивати да ће моћи да допутује у Приштину, док је присуство једина потврдила некадашња америчка државна секретарка Медлин Олбрајт.

Она би требало да одржи и говор, како је најављено, а спада у ред америчких политичара који су се прославили по антисрпским изјавама. Подсећања ради, Медлин је 2012. приликом представљања своје књиге у Прагу, када су је демонстранти назвали „крвавом бабом“, кренула да их тера напоље уз повике: „Одвратни Срби, напоље“.

– Иако нас океан раздваја, увек мислим на Косово и сматрам да је мој највећи подухват као државне секретарке то што сам помогла народу Косова – рекла је пре десет година Медлин Олбрајт.

фото:ЈуТјуб

Медлин: Мој отац је волео Србе

Медлин Олбрајт је једном приликом у интервјуу изјавила:

– Мој отац је волео Србе и знао је да каже: „Да нисам Чех, волео бих да сам Србин.“ Током НАТО кампање неки су ми говорили да би ми отац био ужаснут да зна како се опходим према Србима. На то сам ја одговарала да добро познајем свог оца и да он никада не би одобрио оно што су одређени Срби радили.

 

Извор: Е.А./Ало