Издвајамо Србија

„ТО СУ ЈЕДНОСТАВНО ГЛУПИ СРБИ!“ Свет је шокиран снимком из Новог Пазара, а коментари су, благо речено, УВРЕДЉИВИ (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Нема изговора зашто ђубре није изручено у камион и изражавање неверице и осуде, најзаступљенији су коментари странаца на снимак из Новог Пазара, на коме се види багер који, током првог дана актуелних поплава накупљено смеће вади из реке и баца у воду са друге стране моста.

Фејсбук страница „Севере Wеатхер Еуропе“, која објављује фотографије и снимке екстремних природних појава из целог света, снимак из Новог Пазара од јуче до јутрос је објавила чак седам пута, са коментарима неверице, као што су: Сртварано?, Стварно?!?!, а поновљене снимке са: „За случај да вам је ово промакло“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А коментарисали су пратиоци из целог света, шокирани колико је еколошка свест у Србији на ниском нивоу, а поједини су прешли границу згражавања и постали прилично увредљиви.

– То су једноставно глупи Срби, ништа не могу да схвате – један је од таквих.

Фото: Фејсбук принтскрин

– А ја овде бринем да ли да оставим чеп на тетрапаку млека, кад га стављам у канту за рециклажу.

– Тако се тамо ради. Немају образовања, немају осећаја за морал. Глупи људи!

„Неприхватљиво“ и „бесмислено“ често се употребљаване речи у коментарима, као и да у оваквом понашању „нема памети“.

– Чисте реку, баш лепо… Ох, чекај.

– Тужно је видети људе који нису свесни штете коју чине нашој прелепој планети. Почнит да их образујете.

– Срби су баш промућурни!

Фото: Фејсбук принтскрин

– Претпостављам да се на следећем мосту низводно налази други багер. Уместо да реше проблем, само га прослеђују.

– Нисте могли да изручите ђубре у камион, као нормална људска биће?

– Ово овде је право лудило, и то долази од надлежних!

Покушај једног од „коментатора“ из Србије да објасни да није било времена за довожење камиона нити простора за маневрисање, није прихваћен. Кажу, чак би и мрежа била довољна да се покупи све то ђубре.

– Где би нашли мрежу на време? Вероватно у тој прљавој води, друже.

Фото: Фејсбук принтскрин

Међутим, како се у међуврену сазнало, на овом мосту на реци Рашки нанос муља створио је чеп, који је претио да угрози мост, али и да се река излије. Пробијајући загушење, багериста је покупио и ђубре које се накупило, и које је суштински и најуочљивије.

Било је оних који су то сами закључили:

– Користите мозак, људи. Уместо да мислите да би неко са приступом тешкој машинерији био толико ирационалан да ово безразложно ради, помислите постоји ли рационално објашњење. Очигледно морају да рашчисте ђубре да мост не би заградио воду и поплавио насеље. Такође је могуће да се ђубре накупило због поплаве – један је од коментара објаве „Севере Wеатхер Еуропе“ странице.

– Много експерата се бави оваквим катастрофама. Поплава надође брзо и одлуке мора да се донесу брзо – имао је разумевања још понеко.

 

Извор: М.М./Блиц