Издвајамо Регион

Трагедија сина Предрага Мијатовића оставила је неизбрисив траг… „У четрнаестој години нас је напустио“

Прошло је десет година.

Навршило се десет година од велике трагедије коју је доживео славни фудбалер Предраг Мијатовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Почетком јуна 2009. у болници у Валенсији преминуо је његов син Андреј, кога је добио из брака са Еленом Карић.

Дечак је рођен са церебралном парализом, а битку за живот изгубио је у 14. години од последица хидроцефалитиса.

Мијатовић и Елена, који имају и сина Луку, су се разишли, а некадашњи ас Партизана, Валенсије, Реал Мадрида и Фиорентине је касније оженио Анету и добио три ћерке: Нађу, Нину и Лолу.

Дуго је времена прошло док некадашњи југословенски репрезентативац није проговорио о трагедији, а онда је новинарки Биљани Обрадовић рекао:

„Кажете себи, а онда и околини: ‘Јесте тешко, али морамо да се боримо’. Онда се борите, а ми смо се борили до краја“.

Мијатовић је навео да је до последњег дана чинио све како би помогао Андреју, иако је морао да води бригу и о осталој деци.

„Тешко је све избаласнирати, прихватити и примити и знати хендловати да приватни неуспех, невоља и оно што вас је задесило не утиче на оно што радите. Тај неки баланс који свако од нас мора да постигне и да нађе. На срећу ја сам успео да то постигнем и у тим дефинитивно најтежим ситуацијама у животу ја сам размишљао како сам у ствари привилегован у односу на гомилу, односно на милионе других људи који не могу да обезбеде и дају свом детету, оно што сам могао ја мом болесном сину. То што је битно јесте да увек постоји неко ко има исти такав проблем или још гори и већи. То је оно кад схватите да нисте сами и да има горих од ваших најгорих ситуација“, додао је Мијатовић.

И његова садашња супруга Анета је говорила о Андреју.

„Био је срећно дете иако није говорио ни ходао. Био је интелигентан, али је живео у телу са којим није могао да се склади. То су тешке ствари. У четрнаестој години нас је напустио. Стравичан ударац за Пеђу. Андреј је уживао у друштви сестара, као и оне са њим. Постале су боље особе захваљујући њему“, рекла је Анета.

 

Извор: Курир/Ало.рс